RODITELJI NA OVO MORAJU DA OBRATE PAŽNJU: Tinejdžeri u Srbiji prave drogu po receptu sa interneta!

Autor: informer.rs

Vesti

28.06.2018

06:27

Među tinejdžerima u Srbiji pojavio se novi opasni trend pa sami prave drogu u kući po uputstvu sa interneta, u koju mešaju razne opasne supstance - mišomor, benzen, sonu kiselinu i kreatin, upozoravaju stručnjaci!

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovakav način drogiranja mladima je primamljiv jer za male pare mogu da dobiju jače dejstvo droge.

Mladi skidaju ove recepte za drogu sa "dark veba", mreže na internetu kojoj ne može baš svako da pristupi. Pošto se današnja deca odlično razumeju u tehnologiju i društvene mreže, oni sami i uz pomoć drugova hakera ulaze na "dark veb". Stručnjaci kaži da su takvi narkotici veoma opasni i da kod dece izazivaju gušenja, halucinacije, infarkt, pa čak i smrt.

Deset puta jeftinija

Član Borda direktora međunarodne policije za borbu protiv narkotika Marko Nicović kaže da se tinejdžeri uglavnom sakupljaju kada je neko od njih sam kod kuće i tamo prave drogu.

- Nažalost sve više tinejdžera sami prave drogu! Tako im se više isplati jer su sintetičke droge i do deset puta jeftinije nego, recimo, heroin! Najskuplja sintetička droga na crnom tržištu može se kupiti za 10 evra, dok cena jednog grama heroina ide i do 100 evra. Zato oni sve češće pribegavaju tome da je sami prave i, nažalost, umiru jer nemaju pojma koliko su opasne susptance koje mešaju – naglašava Nicović.

Komentari (0)

Loading