KATAKLIZMA: VANREDNA SITUACIJA I U OVOM DELU SRBIJE!

Autor: Republika

Vesti

16.06.2018

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vanredna situacija proglašena je u 11 sela u opštini Aleksinac zbog ogromne štete koju su nanele reka Turija i nabujali potoci s Malog Jastrepca, naveli su lokalni čelnici. Meštani pričaju da je Turija, koja tokom leta nekada i presuši, prethodnih dana "bila velika kao Južna Morava", a da su bujice nosile drveće i kamenje i da su usledili i odroni na putevima i prekidi u saobraćaju.

RepublikaFoto: Tanjug/Glas Zapadne Srbije
Ilustracija

- Voda je nadošla u noći između 14. i 15. juna i za tri-četiri sata mesto je već bilo poplavljeno. Snimak je zabeležen juče, kad se situacija koliko-toliko stišala, ali verujte da je nivo vode bio i triput viši nego na video zapisu - kaže Igor Nešić, meštanin Vrćenovice. On dodaje da su putevi, plastenici i bašte njegovih komšija potpuno uništeni, da je voda u pojedinim delovima sela ulazila i u kuće.

- Na teren su izašli i vatrogasci, policija i druge dežurne ekipe sa mašinerijom da bi bar ljudima omogućili prolaz do kuća. Meteorolozi su najavili i nove kiše, pa su ljudi u strahu od još veće štete - priča Nešić za Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading