PONOS SRBIJE! Laza je treći razred srednje, a već može na fakultet BEZ PRIJEMNOG!

Autor: novosti.rs

Vesti

23.05.2018

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đak trećeg razreda pirotske Tehničke škole, Lazar Dimov, na atraktivnom smeru tehničara za kompjutersko upravljanje, odličan je i po ocenama, ali i po rezultatima koje iz praktične nastave postiže već tri godine.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Mladi Lazar upao na fakultet bez prijemnog

Pobede i medalje na takmičenjima srednjih škola, regionalnog i republičkog karaktera omogućavaju mu da bez prijemnog, naredne godine upiše Mašinski fakultet koji je njegova budućnost.

To što svakodnevno putuje na nastavu u Pirot od svog sela Sukovo, gde živi sa roditeljima Marinom i Goranom, kaže da mu i nije neki problem, jer je već navikao.

- Prvu pobedu sam ostvario pre dve godine kada sam bio najbolji na regionalnom nadmetanju, dok sam na republičkom osvojio dve nagrade. U drugoj godini sam se takmičio u praktičnoj izradi delova za autolimarstvo i to na CNC mašini koja je neka vrsta kompjutera. Ove godine sam takođe bio dobar u nadmetanju sa vršnjacima iz republike i osvojio prvo mesto.

 

 

Svakako da su za moj, ali i uspehe mojih vršnjaka zaslužni mentori profesori Jasmina Jovanović, Darko Božić i nastavnik praktične nastave Borislav Golubović - priča Lazar i već sada najavljuje nastavak školovanja sledeće godine kada okonča četvrti razred.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading