SVE BI MOGAO DA POMISLI, ALI OVO NIKAD: Otišao na pregled kod lekara, a na tabanu... - neobičan slučaj na KiM uplašio sve građane! Pregledajte se!

Autor:

Vesti

23.06.2024

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktroka ističe da je ovakvo oboljenje karakteristično za japansko stanovništvo.

SVE BI MOGAO DA POMISLI, ALI OVO NIKAD: Otišao na pregled kod lekara, a na tabanu... - neobičan slučaj na KiM uplašio sve građane! Pregledajte se!

Foto: shutterstock

Tokom besplatnih pregleda kože na Kosovu i Metohiji, grupa dermatovenerologa otkrila je nekoliko retkih slučajeva melanoma, od kojih su posebno interesantni melanomi na tabanima, karakteristični za japansko stanovništvo. Prof. dr Danica Tiodorović, predsednik Udruženja dermatovenerologa Srbije, istakla je da je dijagnostikovanje ovakvih melanoma izuzetno važno zbog retkosti ovog oblika karcinoma, te je apelovala na građane da pregledaju svoju kožu, uključujući i dlanove i tabane.

U sklopu humanitarne vikend misije, tim Udruženja dermatovenerologa Srbije obavio je besplatne preglede kože na Kosovu i Metohiji, gde su otkrili nekoliko značajnih slučajeva melanoma i drugih promena na koži. Pored prof. dr Danice Tiodorović, u ovoj humanoj akciji učestvovali su docent dr Branislava Gajić, dr Zorana Latinović i dr Andrija Jović. Ova misija, koja je podržana od strane Ministarstva zdravlja i Javnog medijskog servisa, ima za cilj da podstakne građane na redovne preglede kože i da podigne svest o značaju prevencije raka kože.

U narednim nedeljama, tim dermatologa nastavlja sa svojom humanitarnom akcijom, sa planiranim pregledima u Topoli, Minićevu (Knjaževac), Soko Banji, Drenovcu (Šabac) i Senti. Ovaj raspored pokriva širok geografski region i omogućava građanima iz različitih delova Srbije da se uključe u besplatne preglede kože i eventualno otkriju promene koje zahtevaju medicinsku pažnju.

Ova humanitarna inicijativa predstavlja značajan korak ka podizanju svesti o značaju redovnih pregleda kože i prevenciji raka kože, te doprinosi unapređenju javnog zdravlja u Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading