OVO SU REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE!

Autor:

Vesti

19.06.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmaci su danas polagali matematiku, drugi test u okviru male mature.

OVO SU REŠENJA TESTA IZ MATEMATIKE!

Foto: FOTO TANJUG/DUSAN ANICIC/ dr

Ovo je i zvanično rešenja testa iz matematike koji su učenici osmog razreda polagali danas od 9 do 11 časova u sklopu male mature. 

Na linku koji sledi pogledajte koji su zadaci iz matematike osmacima danas bili najteži, odnosno šta su našim reporterima rekli kada su završili sa rešavanjem testa.

Republika

Foto: Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja

 
Republika

Foto: Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja

 
Republika

Foto: Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja

 
Republika

Foto: Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja

 

Osmaci su danas polagali matematiku, drugi test u okviru male mature. Testiranje traje ukupno tri dana, a juče, prvog dana male mature polagali su srpski jezik. Sutra, takođe od 9 do 11 časova, učenici osmih razreda polagaće izabrani predmet - biologiju, geografiju, istoriju, hemiju ili fiziku.

Blic je juče nakon testa iz srpskog jezika anketirao osmake i ono što ih je najviše namučilo bilo je pitanje koje se odnosilo na analizu pesme "Gračanica". Đacima je bilo teško da analiziraju malo duži tekst i tumače reči.

Beograđani mučeni zadacima iz geometrije


Učenici OŠ "Skadarlija" u Beogradu su sa malo muka završili test iz matematike. Iako su mnogi ranije izašli, većini je predstavljala problem geometrija, posebno poslednja tri zadatka.

"Nisu bili nešto teški zadaci. Uglavnom kao i na probnom. Pa, ne nadam se nekom velikom broju poena što sam već upisao srednju muzičku školu. Ali očekujem oko 10 bodova", rekao je jedan učenik ove škole.


Subotičani se suočili sa izazovima u geometriji

Mali maturanti iz Osnovne škole „Matko Vuković“ u Subotici su takođe imali svojih izazova sa zadacima iz geometrije. Većina njih nije uspela da reši 18. i 20. zadatak, ali su ipak sa optimizmom gledali na rezultate testa.

Novosađani se suočili sa težim zadacima

U Osnovnoj školi „Kosta Trifković“ u Novom Sadu, đaci su se suočili sa izazovima u razumevanju razlomaka i geometrije. Zadaci pred kraj testa, posebno 18. i 20, bili su posebno zahtevni za njih.

Ministarka prosvete u Valjevu

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je posetila Prvu osnovnu školu u Valjevu, gde je poručila osmacima da veruju u sebe i pokažu svoje znanje. Ohrabrila je đake da se koncentrišu i da daju sve od sebe prilikom polaganja testa iz izabranog predmeta.

Pravila polaganja male mature

Pre polaganja testa, đaci su morali da provere da li imaju sve potrebne stvari, ali i da se pridržavaju striktnih pravila kao što su korišćenje određenog pribora i zabrana unošenja mobilnih telefona i kalkulatora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading