TUGA U ČAČKU! Preminuo poznati srpski novinar Gvozden Otašević

Autor:

Vesti

19.06.2024

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gvozden Otašević je dobitnik brojnih prizananja, među kojima je najviša nagrada Grada Čačka.

TUGA U ČAČKU! Preminuo poznati srpski novinar Gvozden Otašević

Foto: Rina.rs

Čuveni srpski novinar iz Čačka, Gvozden Otašević preminuo je nakon kraće bolesti u 73. godini života. Otašević je radio kao dopisnik „Politike ekspres”, a zatim dnevnog lista „Politika”, obrađivao je najsloženije teme i umeo da se i te kako bavi ljudskim sudbinama i životima. Napisao je i nekoliko knjiga.

-Otišao je naš veliki učitelj i pre svega veliki čovek. Otaš je zaista bio poseban, pravedan i cenjen. Velika je čast što nas je smatrao svojim kolegama. Zajedno smo proveli dosta godina i uz mene lično i uz agenciju RINA je bio od samog početka. Njegova smrt je veliki gubitak za novinasrtvo u Srbiji. Bio je novinar starog kova kod koga su se jasno morala poštovati sva pravila. Danas su takvi zaista retki- rekao je Ivan Nikolić vlasnik Regionalne informativne novinske agencije RINA.

Foto: Rina.rs

 

Gvozden Otašević je rođen 10. novembra 1951. godine u Čačku. Osnovnu školu je završio u Ljubiću, Gimnaziju u Čačku, fakultet Političkih nauka u Beogradu. Posle odsluženja vojnog roka u Vranju, zaposlio se kao novinar u NIP-u „Politika” septembra 1977. godine, i danas je dopisnik tog lista.

Kao izveštač Dnevnika „Politika ekspres”, pratio je Olimpijske igre u Moskvi (1980), Svetsko prvenstvo u fudbalu u Španiji (1982) i ratna zbivanja na području SFRJ, od Kosmeta do Like.

Nakon što se penzionisao, znao je često da još dosta fantastičnih tekstova pošalje za „Politiku”, bio je saradnik i najstariji kolega u Glasu zapadne Srbije i u agenciji RINA.

Gvozden Otašević je dobitnik brojnih prizananja, među kojima je najviša nagrada Grada Čačka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading