"SELO NE BI MENJAO NI ZA ŠTA" Strahinja živi za svoj zavičaj i ne bi ga dao za milione!

Autor:

Vesti

16.06.2024

20:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Strahinja snima video-snimke o životu na selu i deli ih na svom Tiktok nalogu, želeći da prikaže svim ljudima kako izgleda život na selu.

"SELO NE BI MENJAO NI ZA ŠTA" Strahinja živi za svoj zavičaj i ne bi ga dao za milione!

Foto: Printscreen/TikTok

U malom selu Stamnica, blizu Petrovca na Mlavi, živi sedamnaestogodišnji Strahinja Jenić, koji sa svojom porodicom odlučno neguje život na selu. Sa oko 1000 stanovnika, Stamnica je mesto gde Strahinja ističe svoju povezanost sa zemljom i korenima.

Strahinja završava treći razred Poljoprivredne škole "Sonja Marinković" i ističe da uživa u životu na selu, pomažući porodici u svakodnevnim aktivnostima. Čišćenje kuće petkom nakon škole, uz pomoć roditelja, bake, dede, brata i sestre, samo je jedan od segmenata Strahinjinog angažovanja. Porodična poljoprivredna proizvodnja u njihovom dvorištu obuhvata raznovrsno povrće, stoku koju brižno neguju i proizvodnju domaćih proizvoda poput ovčijeg sira i domaćeg kačamaka.

Strahinja snima video-snimke o životu na selu i deli ih na svom Tiktok nalogu, želeći da prikaže svim ljudima kako izgleda život na selu. Iako nailazi na negativne komentare, on se ne obazire na njih već ističe da je život na selu za njega ceo život. Zaljubljenik u čist vazduh, mir i pomoć drugima, Strahinja ne bi menjao svoj način života ni za kakvu ponudu, ističući da je rad u poljoprivredi i briga o stoci nešto što se uči odmalena i što donosi zadovoljstvo.

Strahinja se budi u sedam ujutru, pomaže oko stoke, obilazi njive i učestvuje u svakodnevnim poslovima na imanju. Kroz rad na imanju, pravljenje domaćih proizvoda i brigu oko stoke, Strahinja ističe važnost odmora kao neophodnog dela dana, ali i ističe da onome ko voli da radi, ništa nije teško.

Strahinja Jenić odlučno neguje život na selu i svakodnevno uživa u radu na imanju. Kroz svoj angažman na poljoprivrednom gazdinstvu, on ističe važnost porodičnih vrednosti, povezanost sa zemljom i životom na selu kao nezamenjiv način života.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading