AKCIJE BESPLATNIH PREVENTIVNIH PREGLEDA DANAS ŠIROM SRBIJE! Evo šta ćete sve danas moći da uradite, čak i ako nemate zdravstveno osiguranje!

Autor:

Vesti

16.06.2024

06:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani će i ovoga puta moći da, bez zakazivanja, u domovima zdravlja, opštim bolnicama, kliničkim i kliničko-bolničkim centrima izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

AKCIJE BESPLATNIH PREVENTIVNIH PREGLEDA DANAS ŠIROM SRBIJE! Evo šta ćete sve danas moći da uradite, čak i ako nemate zdravstveno osiguranje!

Foto: Shutterstock

Akcija besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi Ministarstvo zdravlja u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije kao najefikasnijeg načina brige o zdravlju, nastavlja se danas od 8 do 17 časova u više od 200 zdravstvenih ustanova širom zemlje. 

I ovoga puta akcenat je na deci, za koju će biti organizovani preventivni sistematski pregledi u dečijim bolnicama i drugim zdravstvenim ustanovama, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da besplatno obave dermatološki pregled mladeža i urade tumor markere CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein). 

Pored toga, zbog velikog interesovanja, građani će i ovoga puta moći da, bez zakazivanja, u domovima zdravlja, opštim bolnicama, kliničkim i kliničko-bolničkim centrima izmere krvni pritisak, urade ultrazvučni pregled abdomena, provere nivo šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama. 

Lista zdravstvenih ustanova koje učestvuju u akciji, sa detaljnom vrstom pregleda koji će biti obavljani u svakoj ustanovi biće, istaknuta je na zvaničnoj internet stranici Ministarstva zdravlja http://www.zdravlje.gov.rs. 

U zdravstvenim ustanovama iz Preševa, Novog Pazara, Sjenice, Prijepolja i Tutina preventivni pregledi će umesto danas biti organizovani 23. juna, zbog Kurban-bajrama.

Ministarstvo zdravlja pozvalo je građane da učestvuju u današnjoj akciji, obave preventivne preglede i time pozitivno utiču na svoje zdravlje. 

Posebno se pozivaju roditelji dece predškolskog i školskog uzrasta da iskoriste priliku i na brz i efikasan način provere zdravlje svoje dece, navedeno je u saopštenju.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading