MINISTARSTVO ODBRANE TRAŽI NOVE STIPENDISTE! Evo ko može da se prijavi

Autor:

Vesti

15.06.2024

13:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mogućnost da obezbede finansijsku podršku u iznosu od 30.000 do 35.000 dinara imaće 43 učenika

MINISTARSTVO ODBRANE TRAŽI NOVE STIPENDISTE! Evo ko može da se prijavi

Foto: Google maps

Ministarstvo odbrane raspisalo je konkurs za dodelu 43 učeničke stipendije za školsku 2024/25. godinu, a mogućnost da se prijave na konkurs imaju dečaci i devojčice koji se školuju na trećoj ili četvrtoj godini srednjih medicinskih škola, čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava.

Mogućnost da obezbede finansijsku podršku u iznosu od 30.000 do 35.000 dinara mesečno, tokom stipendiranja, imaju učenici srednjih škola koji stalno (za svaku školsku godinu posebno) postižu najmanje vrlo dobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Foto: ST/Vladimir Lukić

 

Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane nudi stipendije za treću i četvrtu godinu medicinskih škola, obrazovnih profila medicinski tehničar – opšti smer, laboratorijski tehničar, farmaceutski tehničar i zdravstveni negovatelj.

Posle završetka srednje škole, stipendisti će biti primljeni u radni odnos u svojstvu civilnog lica u Beogradu, s tim što će učenici koji su pohađali četvorogodišnje školovanje pre stupanja u radni odnos obaviti pripravnički staž i polagati državni stručni ispit. Rok za prijavljivanje na konkurs je do 30. septembra ove godine.

Detalji uslova konkursa dostupni su na zvaničnom sajtu Ministarstva odbrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading