NAJLEPŠA VEST KOJU ĆETE DANAS PROČITATI! Oglasila se majka dečaka koji je prodavao limunadu u Bloku 37: "Idem u Nemačku!"

Autor:

Vesti

15.06.2024

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa bolovima se borila više godina!

NAJLEPŠA VEST KOJU ĆETE DANAS PROČITATI! Oglasila se majka dečaka koji je prodavao limunadu u Bloku 37: "Idem u Nemačku!"

Foto: Budi human

Branka Dejanović Bošković, majka dvojice dečaka koji su zajedno sa prijateljima širom Beograda prodavali mafine, krofne i slatkiše sa namerom da sakupe novac za njeno lečenje, jutros je objavila srećne vesti - novac za lečenje je sakupljen!

Sinovi Milan (12) i Dušan (14) su verovatno od jutros presrećni, jer je njihova inicijativa, koju su podržali drugari, prijatelji, poznanici i ljudi sa društvenih mreža, konačno urodila plodom.

Foto: instagram/printscreen/dejanovic_branka

Prodavali limunadu da prikupe novac za lečenje

Novac koji je bio potreban za Brankino lečenje u Nemačkoj je sakupljen što je ona i objavila jutros na društvenim mrežama.

"Dragi prijatelji. Želim svima da se zahvalim na nesebičnoj podršci! Novac je sakupljen, idemo u Nemačku! Hvala od srca", napisala je Branka u objavi na Fejsbuku.

Saznala od čega boluje nakon godina bolova

Sa bolovima se borila više godina, ali je tek 2022. saznala sa čime se zaista bori. Nakon specijalističkog pregleda uočena je promena u omotaču išijadikusa za koju je procenjeno da je benigna. Iste godine učinjeno je operativno lečenje, ali tumor nije mogao biti u potpunosti otklonjen nakon čega je započeto lečenje hemoterapijama i zračenje x nožem.

2023. godine došlo je do recidiva bolesti nakon čega je učinjena još jedna operacija prilikom koje nije postojala mogućnost uklanjanja celog tumora.

U decembru iste godine uočene su metastatske promene na plućima koje su zračene x nožem, a uočene su promene i u karlici. Analize biopsije poslate su na kliniku u inostranstvu gde je planiran nastavak lečenja imunoterapijama u obliku peptidne vakcine.

Tumor otkriven na jedinstvenom mestu

- Tri i po godine sam imala bolove, pre nego što sam dobila konačnu dijagnozu. Tako da, tri i po godine su bili bolovi, ali nisu bili jednaki, nisu bili ni jednake dinamike, ni intenziteta, to se sve više pojačavalo i onda u nekom trenutku prosto neminovno je došlo do toga da je moralo na ovaj ili onaj način da se otkrije, jer su već bolovi bili nemogući. Mislim, samo mesto tumora je neverovatno i jedinstveno, i onda je potpuno prirodno da nikom od lekara nije ni palo na pamet da tu uopšte traži tumore, jer prosto nisu ranije imali sličnih iskustava, nije bilo takvih slučajeva - ističe Branka.

Vakcina koju treba da primi u Nemačkoj pravi se od tkiva tumora koji je napao njeno telo, a koji je uzet tokom biopsije. Kada se napravi vakcina, u narednih godinu dana, Branka mora da ide u kliniku deset puta u roku od godinu dana gde će primati doze.

(Blic)

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading