STIŽE NOVA POMOĆ ZA NEZAPOSLENE: Evo kako do prijave u par koraka!

Autor:

Vesti

13.06.2024

16:53 >> 20:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da apliciraju moći će samo građani koji ispunjavaju ove uslove!

STIŽE NOVA POMOĆ ZA NEZAPOSLENE: Evo kako do prijave u par koraka!

Foto: shutterstock

Grad Vranje raspisao je Javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za samozapošljavanje u 2024. godini.

Subvencija je namenjena nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje – filijala Vranje, za otpočinjanje poslovne delatnosti u oblastima proizvodnje, zanatstva i usluga. Posebno se akcentuje podrška teže zapošljivim licima, uključujući mlade do 30 godina, žene, dugoročno nezaposlene (na evidenciji duže od 12 meseci), osobe sa invaliditetom, Rome i ostale.

Subvencija se dodeljuje u jednokratnom iznosu do 300.000,00 dinara za osnivanje radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos. Korisnik subvencije je u obavezi da obavlja registrovanu delatnost i izmiruje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci od početka poslovanja.

Subvencije se mogu koristiti za nabavku nove opreme, mašina i uređaja za rad. Korisnik mora priložiti odgovarajuću finansijsku dokumentaciju, uključujući fakture, otpremnice i izvode sa bankarskog računa nakon plaćanja dobavljaču. Ugovorom sa gradom korisnik preuzima obavezu o minimalnom trajanju poslovne aktivnosti i nemogućnosti otuđenja nabavljene opreme.

Sredstva se ne mogu koristiti za nabavku motornih vozila.

Zahtev sa biznis planom i potrebnom dokumentacijom podnosi se Gradu Vranju, adresa Kralja Milana 1, lično ili putem pošte, na propisanom obrascu koji se može preuzeti sa sajta Grada Vranja...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading