POTROŠAČKA PATROLA: Kozmetički preparati bez svojstva koji se preporučuju! (VIDEO)

Autor: A.trifunović

Vesti

11.06.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova emisija "POTROŠAČKA PATROLA" je na našem Jutjub kanalu "Republika News"

Za mnoge je imperativ savremenog života biti večno (nemoguće, naravno,
ali makar što duže) mlad i lep. Ako želite da imate lepo lice bez bora, punija usta, dugačke nokte i bujne trepavice, a nemate svakodnevnu naviku održavanja fizičke i mentalne higijene, onda ste potencijalna žrtva kozmetičke industrije.


Sada pričamo o najvećim zabludama i nazovivrhunskim kozmetičkim
proizvodima koji će u rekordnom roku za male pare "rešiti vaše probleme" (znaci navoda, pogađate, nisu slučajni).

Pred nama su dobro poznati i aktuelni proizvodi od kojih imamo nerealna

očekivanja. Tržište je preplavljeno instant preparatima - od lakova čiji proizvođači garantuju jače i duže nokte za 10 dana do antirid krema koje navodno brišu bore. Na deklaracijama ovih proizvoda, s druge strane, možete da pročitate da sadrže štetne sastojke poput kiselina, veštačkih boja, mirisa i ulja, koji ne odgovaraju svim tipovima kože i mogu da izazovu ozbiljne probleme.


ČIST MARKETING
Počećemo od niveine noćne kreme protiv bora. Marketinški je savršeno odrađena. Lepo pakovanje uz propratni sadržaj, koji odgovara ženama 65+, sve ono što žele da vide. Kažu (tvrde) da uklanja duboke bore, obnavlja zrelu kožu i ima antiejdžing efekat...


Da li vi zaista verujete da se duboke bore mogu ispeglati pomoću kreme? Slobodno možemo reći da je to najveća zabluda jer nijedan kozmetički proizvod ne može radikalno uticati na elastičnost kože i vezivnog tkiva. Naučno je dokazano da ove kreme samo privremeno menjaju izgled, ali ne i funkciju kože. Zato vodite računa na vreme, odaberite kremu koja odgovara vašem tipu kože i sprečite nastanak bora. Naravno da treba da vodite računa o sebi i na ovaj način, međutim, ne očekujte čuda od jedne kreme.


Idemo dalje, sjaj za povećanje usana pod nazivom lip plumper, koji prouzrokuje efekat privremeno povećanih usana, jedan je od
najprodavanijih. Glavna odlika ovog proizvoda je peckanje na površini usana, koje navodno nikome ne smeta, jer to znači da proizvod radi svoj posao.
Postavlja se pitanje koliko je zaista bezbedno da nas kozmetički proizvod boli i peče? Ovi sjajevi sadrže različite sastojke koji izazivaju efekat povećanja usana poput pčelinjeg otrova, ekstrakta ljute papričice ili mentola. Veoma je važno da obratite pažnju na sastojke, pogotovo kad je u pitanju pčelinji otrov, da ne bi došlo do alergijskih reakcija. Dešava se da kod osoba s osetljivom kožom ovaj sjaj može da iziritira i predeo oko usana.


Sad prelazimo na buster za trepavice... Poznati eveline 8u1. Proizvođač tvrdi da ćemo redovnom upotrebom ovog seruma za samo 12 nedelja dobiti gušće i duže trepavice, baš onakve kakve smo oduvek želele, a stručnjaci kažu da je to nemoguće, jer je potrebno više od četiri meseca da bi se one obnovile. Pošto ovaj buster sadrži štetne sastojke kao što su propilen glikol i paraben, mnogo je bolje da negujete trepavice kokosovim ili ricinusovim uljem.

DOBRO POZNATO

I konačno, nešto što je svima dobro poznato, takođe 8u1lak za oporavak oštećenih noktiju. Ono što je neverovatno jeste da ovaj lak navodno rešava čak osam problema vaših noktiju u rekordnom roku. Pored aktivnih sastojaka koji utiču na regeneraciju ploče nokta, ovaj lak sadrži dva odsto formaldehida, koji je potencijlno kancerogen. Kad on prodre ispod ploče nokta ili dođe u kontakt sa zanokticama, izaziva strašan bol i peckanje. Međutim, bez obzira na to, žene ga i dalje koriste.
Moj savet je da pomoću limuna i maslinovog ulja prirodnim putem ojačate svoje nokte... I da, važno je, ovo vam govorim iz iskustva. I još jedna stvar: koliko god ih negovali, potrebno je od četiri do šest meseci da bi se nokti oporavili. Dakle, 10 dana je bez bilo kakve dileme nemoguća misija.
Došli smo do samog kraja. Kao što ste videli lepa pakovanja, primamljivi nazivi i promovisanje nestvarnih efekata idealan su način da budete prevareni. Ne možete imati ni duže trepavice za 12 nedelja, niti dugačke i negovane nokte za 10 dana, a o peglanju bora da i ne govorimo. Mislite o tome!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading