Održana 15. Čukarička ferijalna roštiljijada

Autor:

Vesti

25.05.2024

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tradicionalna turističko-sportska, kulturna i porodična manifestacija “Čukarička ferijalna roštiljijada“ održana je danas na piknik terenima na Adi Ciganliji, u organizaciji Ferijalnog saveza Čukarice, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Čukarica i Turističke organizacije Čukarica.

Održana 15. Čukarička ferijalna roštiljijada

Foto: GO Čukarica

Čukaričku ferijalnu roštiljijadu, koja se održava petnaestu godinu zaredom pod sloganom “Ćumurom sa humorom”, otvorio je predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, koji je prosutnima poželeo dobrodošlicu na manifestaciju koja je u proteklih deceniju i po prerasla u svojevrstan turističko-kulinarski brend. 

- Posebno me raduje činjenica da je svake godine sve veći broj učesnika, a danas će se na Adi Ciganliji 60 ekipa boriti za titulu najboljeg roštiljdžije. Verujem da svi oni žele da sa ponosom pokažu svoje umeće u pripremanju roštilja, ali je najvažnije da uživaju u radosti druženja i timskog rada. Zahvaljujem se svima, a posebno ferijalcima, koji su tokom ovih petnaest godina doprineli da Roštiljijada bude zaista omiljena manifestacija u turističkoj ponudi naše Čukarice, ali i prestonice. Opština Čukarica će se, kao i do sada, truditi da bude podrška kako bi Roštiljijada nastavila sa uspehom da traje. Očekujem da ćemo uživati u lepom danu, uz bogat umetnički program koji je pripremljen, prijatno druženje, takmičarski duh i, naravno, uz kulinarsko umeće naših ekipa - poručio je Kolarić ističući da će najbolje plasirane ekipe, kao i ranijih godina, za svoj trud biti nagrađene na osnovu ocena stručnog žirija, a svi koji danas dođu do piknik terena biće u prilici da osete odličnu atmosferu i neodoljive ukuse.

Po oceni stručnog žirija, predstavnika Visoke hotelijersko-ugostiteljske škole i profesionalnih kuvara beogradskih restorana, prvo mesto u pripremi roštilja pripalo je ekipi KUD “Kolovođe”.

Pored pripreme roštilja, za sve posetioce priređen je i bogat sportsko-zabavni i kulturni program, a najmlađi su se družili sa animatorima Udruženja „Moj super raspust“. U kulturno-umetničkom programu održan je takmičarski festival folklora pod nazivom “Čukaričko se kolo vije”, u kojem je prvo mesto pripalo KUD “Čukarica”. Osim toga, organizovan je i festival tradicionalnih sportskih takmičenja, na kojem su se posetioci oprobali u nadvlačenju konopca, hodanju na štulama, bacanju kamena s ramena i drugim pomalo zaboravljenim nadmetanjima.

U saradnji sa Institutom za transfuziju krvi, kao i prethodnih godina, organizovana je akcija dobrovoljnog davalaštva, dok su volonteri Crvenog krsta Čukarica prezentovali veštine pružanja prve pomoći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading