Nedelja Turske: Spoj evropske i azijske kulinarske tradicije u restoranu „Supreme Steak"

Autor:

Vesti

24.05.2024

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hrana iz izmirske regije odiše mediteranskim stilom, sa primesama autentične, vekovima poznate turske kuhinje.

Nedelja Turske: Spoj evropske i azijske kulinarske tradicije u restoranu „Supreme Steak"

Foto: W Hospitality Group

Restoran „Steak Supreme” će narednih dana, od 27. maja do 9. juna, biti domaćin turskim gastro majstorima, koji za goste restorana pripremaju probrane specijalitete iz njihove bogate kulinarske tradicije. Manifestacija se organizuje na inicijativu Ambasade Republike Turske u Beogradu i održava se već tri godine zaredom. Ove godine, izabrali su da se upravo u meni ovog restorana uvrste neka od najkvalitetnijih jela koja spajaju Istok i Zapad, odnosno Aziju i Evropu, sa naglaskom na izmirske specijalitete. Pored Beograda, u ovu globalnu akciju promocije turske gastronomske ponude uključeni su brojni gradovi širom sveta.

Hrana iz izmirske regije odiše mediteranskim stilom, sa primesama autentične, vekovima poznate turske kuhinje, pa su tako gosti restorana u prilici da isprobaju mnoštvo specijaliteta kao što su Esme salata, čuvene turske ćufte - kofte, jagnjeći kotleti i jagnjeća plećka. Nezaobilazni deo menija čine, svakako, pića osveženja, među kojima prednjače svima omiljena turska kafa i turski čaj.

„Naš meni obogatili smo specijalitetima inspirisanim izmirsko-egejskim stilom, koji se u velikoj meri poklapa sa ukusima na koje smo i mi, u našoj domaćoj kuhinji, navikli. Počastvovani smo time što smo odabrani da baš mi budemo deo ovogodišnje manifestacije međunarodnog karaktera - Dana turske kuhinje, čime smo praktično uvršteni među najbolje svetske restorane“, ističu iz restorana „Steak Supreme“.

Tokom trajanja manifestacije, gosti se mogu upoznati i sa knjigom „Turska kuhinja sa vekovnim receptima“, izdatom pod pokroviteljstvom prve dame Turske, Emine Erdogan, a koja pruža mogućnost otkrivanja malih tajni velikih majstora o gurmanskim delicijama koje srpska i turska kuhinja dele vekovima unazad, kao što su čuvene baklave, burek, dolma ili sarma.

Podsetimo, restoran „Steak Supreme“ nalazi se u prizemlju Tržnog centra „Galerija“, u Beogradu na vodi, a posluje u okviru W Hospitality Group.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading