OD SKORO 300 PACIJENATA ČAK 55 IMA OZBILJNIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA: Došli na preventivni pregled u jednu ustanovu, pa poslati na dalje lečenje!

Autor:

Vesti

19.05.2024

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarstvo zdravlja organizovalo akciju preventivnih pregleda širom Srbije

OD SKORO 300 PACIJENATA ČAK 55 IMA OZBILJNIH ZDRAVSTVENIH PROBLEMA: Došli na preventivni pregled u jednu ustanovu, pa poslati na dalje lečenje!

Foto: Tanjug

U jednoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji, od 297 pacijenata koji su došli na preventivni pregled, kod njih 55 su otkrivena ozbiljnija stanja, saznaje Telegraf.rs. Među otkrivenim stanjima, neki pacijenti su suočeni sa dijagnozom ozbiljnih formi maligniteta, poput tumora jetre i pankreasa, kao i prisustva metastaza.

Takođe su primećeni visok krvni pritisak, poremećaj ritma, anemija i čak stomačna aneurizma kod jednog pacijenta u KBC Bežanijska kosa.

- Od 297 ljudi koliko je došlo na pregled, kod 55 su otkrivena neka ozbiljnija stanja, tako su neki od njih, nažalost, saznali da imaju tumore jetre, pankreasa, kod nekih su prisutne metastaze, visok pritisak , poremećaj ritma, anemija... Situacija je ozbiljna i ozbiljno treba voditi računa o prevenciji, kaže izvor Telegrafa.

Preventivni pregledi širom Srbije

Podsetimo, danas je Ministarstvo zdravlja organizovalo akciju preventivnih pregleda širom Srbije, pružajući građanima mogućnost da provere svoje zdravlje bez zakazivanja i uputa. Više od 160 ustanova je učestvovalo u ovoj akciji, pružajući besplatne preglede, uključujući merenje krvnog pritiska, EKG, ultrazvučni pregled abdomena, proveru nivoa šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku u laboratorijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading