MAŠINOVOĐA VELIKOG SRCA ZAUSTAVIO VOZ I SPASIO PSA VEZANOG ZA ŠINE: Pored pruge bila i dva muškarca! (FOTO)

Autor:

Vesti

24.04.2024

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored Miše, sa njim je bila i koleginica Jovana.

MAŠINOVOĐA VELIKOG SRCA ZAUSTAVIO VOZ I SPASIO PSA VEZANOG ZA ŠINE: Pored pruge bila i dva muškarca! (FOTO)

Foto: Tanjug

Miša Radivojević, mašinovođa koji je juče na pruzi Dimitrovgrad – Niš uspeo na vreme da zaustavi lokomotivu tešku 1.000 tona i sigurne smrti spasi psa koga je neko vezao lancem za šine, opisao je svoje iskustvo kao pokušaj ubistva. Incident se desio 22. aprila oko 9.30 časova kod Bele Palanke, a lokomotiva kojom je upravljao kretala se iz pravca Dimitrovgrada ka Nišu.

Radivojević je istakao da je u tom trenutku bio u lokomotivi sa koleginicom mašinovođom Jovanom Stojanović. Zahvaljujući njenoj pažnji, psa su primetili na vreme i uspeli da zaustave voz na samo metar-dva od životinje.

- Koleginica Jovana je uočila na nekih 500 metara da nešto stoji u koloseku. Obaveza mašinovođe je da osmatra non-stop iz bezbednosnih razloga jer na pruzi može da se zadesi i čovek i dete, ali i životinja. Ona me je upozorila da je nešto na pruzi. Sveo sam brzinu na što je manje moguće i kako smo se približavali video sam da su dva psa u koloseku! Kako sam krenuo da sviram, jedan je pobegao a ovaj drugi je ostao – objašnjava za "Blic" mašinovođa velikog srca.

 

 


Užasna slika na pruzi

Kada su se približili psu, shvatili su da je vezan za šinu lancem. Radivojević je istakao da je pas bio miran i da je čekao da ga odvežu, a pored njega su primetili hranu između šina koja je verovatno bila postavljena da odvuče pažnju psa.

 

 

- Hteo je da pobegne ali nije mogao. Koleginica je htela da siđe kada smo sa leve strane primetili dva čoveka. Ona je počela da viče da li znaju ko je vezao psa. Imali su po oko 30, 40 godina. Stariji se pravio kao da ništa ne zna. Rekao je: "Nema ništa na pruzi". Kada sam ja počeo da vičem da ću da pozovem policiju mlađa osoba je krenula da odvezuje psa sa pruge - priča Miša..

Miša je izneo svoje sumnje o mogućim počiniocima, ističući da su na licu mesta bila dva čoveka od oko 30-40 godina. On je naglasio da pas nije reagovao agresivno kada ga je nepoznata osoba odvezivala, te da je to izazvalo sumnju da je pas poznavao počinioca ili da je bio izgladneo i zbog toga mirno čekao.

- Zapalo mi je za oko, da ga pas ne poznaje možda bi ga napao a on je bio skroz miran bio, čekao je da ga odveže. Pored psa je bila ostavljena hrana između šina, neka koža koju je jeo. Verovatno je stavljeno namerno da mu odvuče pažnju kako ne bi se pomerio iz koloseka dok ga voz ne udari. Neću da grešim dušu, možda ti ljudi koji su stajali tu nisu vezali psa za šine, možda je slučajnost što su bili tu. Ali je činjenica i da pas nije reagovao dok ga je ovaj odvezivao. Čim ga je odvezao pas je otrčao – seća se Miša. On je morao odmah da nastavi kretanje jer zbog propisa nije dozvoljeno zadržavanje na pruzi tako da ne zna gde je pas otišao.

Miša je podelio da je već udomio jednog psa koji je bio napušten kraj pruge i da je ovo već drugi put da spašava psa na pruzi. Naglasio je da je ljubav prema životinjama motivisala njegovo herojsko delo.

- Putovali smo od Niša ka Dimitrovgradu, u mestu Dolac je neko izbacio psa pored stanice, sačuvala ga je otpravnica ali nije imala uslove da ga čuva. Meni je bilo žao pa sam ga uzeo. I dan danas ga čuvam zajedno sa mojim psom kojeg sam već imao. Volim životinje. čuvam i ribice, čuvao sam zeca... Možete da zamislite koja bi trauma bila da sam ja zgazio tog psa. Ne reaguje svako isto, ali za nas mašinovođe je to veliki stres – poverava se Miša.

Miša je objavio fotografiju psa na društvenim mrežama, privukavši pažnju javnosti na ovaj užasan događaj. Korisnici društvenih mreža su pohvalili njegovo herojstvo, dok su osudili počinioca koji je vezao psa za šine.

Mišina hrabrost i odlučnost da reaguje na vreme su mu spasile životinju i zaslužuju veliko poštovanje. Ovaj incident takođe ukazuje na važnost pažljivog postupanja prema životinjama i potrebu za adekvatnim zaštitnim merama na pruzi kako bi se sprečile slične situacije u budućnosti.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Jovana

24.04.2024 08:05

To su krvoloci koji su juče vezali psa za šinu, a sutra će vezati čoveka. Ko zna koliko ima takvih bolesnika?

Caca

24.04.2024 08:31

Jadan pas....sad je opet u rukama zlotvora koji su ga tu i vezali. Vidi se na slici koliko je mrsav. Trebalo je slikati i te ljude koji su ga odvezivali.

Nenad

25.04.2024 01:20

Gdece im dusa Zlikovcima . A Mašinobodja i ta Gospodja treba ih Pas je izgleda izmučen i mrsav da mu se rebro poznaje. Kuuku bože me sačuvaj Nagraditi za Dobro Delo .