OD PLANINARSKOG DOMA OSTALO SAMO ZGARIŠTE! Potresne slike kod Tutina: Sve što smo gradili NESTALO ZA PAR SATI (FOTO)

Autor:

Vesti

22.04.2024

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne slike sa mesta požara.

OD PLANINARSKOG DOMA OSTALO SAMO ZGARIŠTE! Potresne slike kod Tutina: Sve što smo gradili NESTALO ZA PAR SATI (FOTO)

Foto: Rina.rs

Za sada nepoznati počinioci zapalili su Planinarski dom Planinarsko skijaškog društva "Beleg" u Tutinu. Tri objekta su su izgorela do temelja i tako je uništen ogroman trud koji je uložen da bi se izgradio. Smešten na 1950 metara nadmorske vsine bio je od velikog značaja za lokalnu zajednicu.

Foto: Rina.rs

 

 

- Ostali smo zatečeni ovim tužnim prizorom koji nas je zatekao. Mnogo truda i rada uloženo je u ovaj planinarski dom, a sada je ostalo samo zgarište. Jedino što znamo jeste da je jedna osoba to zapalila, jer su ostali tragovi i i vide se da je nakon učinjenog dela osoba se uputila peške ka selu Draga - kažu za RINU u Planinarskom društvu Beleg.

Dodaju da su sve sami radili i gradili i da je zbog toga tuga kad na mestu gde su bili objekti, sada vide zgarište.

Republika

Foto: Rina.rs

 

 

- Sve je ovo podignuto volonterski, svako je uložio koliko je mogao u izgradnju. Ostavili smo ovde sate i sate, pa nas je baš sve pogodilo. Ipak, kako smo ga podigli jednom, tako ćemo ga i sad, nadamo se uz pomoć lokalne zajednice, podići i drugi put - kažu u ovom planinarskom društvu.

Oni pozivaju sve ljude ako imaju bilo kakvu informaciju vezanu za ovaj slučaj da im odmah jave, kako bi pronašli vinovnike ovog zlodela. Anonimnost je zagarantovana, a nagradižemo svaku informaciju koja nam može pomoći u rasvjetljavanju ovog slučaja”, poručilu su iz društva Beleg.

Foto: Rina.rs

 

 

Šta raditi u slučaju požara?

Prvo što treba učiniti je kada primetite požar je pozvati 193 i dati konkretne podatke o lokaciji požara - adresu, sprat i broj stana.

Ako do požara dođe u stanu, potrebno je pozvati vatrogasce i evakuisati ukućane.
 
Ukoliko je požar zahvatio samo jednu prostoriju u stanu, zatvoriti vrata i isključiti električnu energiju, a ako je požar većeg obima, napustiti stan zatvarajući sva vrata.

Nikako ne koristiti lift prilikom napuštanja zgrade, pošto se u toku požara oslobađa gust crni dim koji sadrži otrovna isparenja koja brzo ispune okno i kabinu lifta, što može biti uzrok smrti od gušenja za sve koji se tu nalaze.

Ako je požar manjeg obima, pokušati gašenje, ali nikada ne koristiti vodu da bi se ugasio požar na električnim instalacijama i aparatima, kao ni požar izazvan benzinom ili uljem, već umesto toga koristiti aparat za početno gašenje požara tipa ''S''.

Gašenjem požara na električnim instalacijama i aparatima vodom možete biti izloženi strujnom udaru, dok gašenjem vodom požara izazvanih benzinom ili uljem možete da izazovete njegovo širenje.

Važno je i ostati smiren i ne paničiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading