OGLASILA SE PORODICA PREMINULE PORODILJE U VRANJU! Ovo je uzrok smrti?

Autor:

Vesti

21.04.2024

13:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekari su spasili bebu.

OGLASILA SE PORODICA PREMINULE PORODILJE U VRANJU! Ovo je uzrok smrti?

Foto: ST/D. KADIĆ, Pxhere, Pxfuel, Wikimedia, Privana arhiva

Zdravstveni centar Vranje još uvek nije izdao zvanično saopštenje o smrti porodilje koja je preminula pre nekoliko dana u porođajnoj sali zbog komplikacija tokom porođaja. Porodilja X.A. (37), majka četvoro dece, sahranjena je u petak u selu Ašane kod Preševa.

Prema rečima njenih rođaka uprkos gubitku, njena porodica je veoma zahvalna lekarima koji su uspeli da spasu bebu.

Ona je imala probleme sa srcem, koliko sam ja upoznat. Neki od njenih članova porodice su bili prisutni sve vreme u bolnici i po mojim saznanjima bilo je dva ili tri ginekologa, par anesteziologa, kardiolog koji su brinuli o njoj... Međutim, usled problema nisu mogli da joj spasu život. Znam da je porođaj vodio doktor Dragan Veličković i da oni, navodno, nemaju zamerke na njegov rad. Njen suprug radi u Švedskoj i koliko sam upoznat, zahvalni su što su doktori ipak uspeli da spasu dete - kaže ovaj čovek iz okoline Preševa, rođak pokojne trudnice.

Više javno tužilaštvo u Vranju potvrdilo je da će u nedelju biti saslušan doktor Veličković u vezi sa smrću porodilje. Takođe, zatražena je obdukcija tela porodilje u Zavodu za sudsku medicinu u Nišu kako bi se utvrdile okolnosti njenog preminulog. U Zdravstvenom centru u Vranju već su sprovedene unutrašnja kontrola, klinička i sudsko-medicinska obdukcija. Ministarstvo zdravlja je obavešteno o svemu, a očekuju se rezultati istrage.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading