AKO SU VAM SVE LAĐE POTONULE, OBAVEZNO DANAS OVO URADITE! Slavimo Svete apostole Irodiona, Agava i Rufa!

Autor:

Vesti

21.04.2024

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svu trojicu ih spominje apostol Pavle u svojim poslanicama.

AKO SU VAM SVE LAĐE POTONULE, OBAVEZNO DANAS OVO URADITE! Slavimo Svete apostole Irodiona, Agava i Rufa!

Foto: Printskrin/Instagram/krusevac.link

SPC i njeni vernici danas slave Svete apostole Irodiona, Agava i Rufa. Sve ih spominje apostol Pavle u svojim poslanicama.

Irodion beše srodnik Pavlov. Pozdravite, piše Pavle Rimljanima, Irodiona rođaka mojega. Mnogo postrada Irodion od Jevreja kao episkop Neopatrski. Bili su ga štapovima po glavi, kamenjem ga udarali po ustima, boli ga noževima. I kada ga ostaviše kao mrtva, ustade sveti Irodion i produži služiti apostolima. U Rimu je pomagao apostolu Petru i bio posečen sa mnogim drugim hrišćanima onoga istoga dana kada i Petar raspet.

Sveti Agav imao je duh proročki. U Delima Apostolskim pominju se dva njegova proročanstva. Prvo, prorekao je veliku glad po celom svetu, koja se istinski zbila u vreme ćesara Klaudija. Drugo, kada se srete u Kesariji s apostolom Pavlom, koji je išao za Jerusalim, Agav uze pojas Pavlov i veza sebi i ruke i noge govoreći: "Tako veli Duh Sveti: čoveka kojega je ovaj pojas, ovako će ga svezati u Jerusalimu Jevreji".

Ruf beše episkop u Tivi Jeladskoj. I njega spominje apostol Pavle: pozdravite Rufa izbranoga u Gospodu. Beše episkop u Irkaniji Azijskoj. Sveti Flegont, koji se na istom mestu spominje, beše episkop u Trakijskom gradu Maratonu. Sveti Ermija, spomenut s ostalima, beše episkop u Dalmaciji. Svi oni kao pčele Hristove raznosiše Jevanđelja po raznim krajevima stradajući mnogo radi ljubavi Hristove. Svi se preseliše u večno carstvo Hrista ljubljenoga.

Ukoliko se život obrušio na vas, ukoliko ste prošli ovozemaljska stradanja i ukoliko vam nade ponestaje, uzdajte se u ljubav Božiju!

Ovo je Tropar koji treba da pojete: Apostoli sveti, molite Milostivoga Boga, da oproštaj grehova podari dušama našim.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading