POMAMA MEĐU STUDENTIMA: Preko 350 doza HPV vakcine podeljeno za tri dana u Beogradu!

Autor:

Vesti

09.04.2024

17:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

HPV vakcinacija privlači veliku pažnju studenata u Beogradu

POMAMA MEĐU STUDENTIMA:  Preko 350 doza HPV vakcine podeljeno za tri dana u Beogradu!

Foto: pixabay.com



Besplatna vakcinacija protiv HPV virusa za studente do 26. godine uz overenu zdravstvenu knjižicu privukla je veliku pažnju studenata u Beogradu. Već prvog dana, veliki broj studenata pohrlio je u Studentsku polikliniku kako bi iskoristili ovu mogućnost. Prema podacima klinike, za manje od tri dana dato je više od 350 doza vakcine, što jasno pokazuje značajan odziv studenata na ovu inicijativu.

Veliko interesovanje za vakcinacijom

U studentskim grupama na društvenim mrežama intenzivno se diskutuje o besplatnoj imunizaciji. Dok su mnogi već primili vakcinu, postoje i oni koji se raspituju o samoj vakcini, HPV virusu, terminu zakazivanja, broju dostupnih vakcina i terminu vakcinacije. Zbog velikog broja pitanja, na sajtu Zavoda za zaštitu zdravlja studenata Beograd objavljeno je detaljno uputstvo o vakcinaciji, pružajući studentima neophodne informacije o procesu vakcinacije, piše Kurir.

Detalji o vakcinaciji

Vakcinacija se obavlja radnim danima u određenim terminima u Studentskoj poliklinici i ambulanti Studentski grad na Novom Beogradu. Neophodno je imati overenu zdravstvenu legitimaciju, bez obzira na tip osiguranja, za sve studente beogradskih univerziteta državnih i privatnih fakulteta do navršenih 26 godina. Takođe, ističe se da će biti vakcine za 2.000 studenata, a vakcinacija se može nastaviti i nakon 26. rođendana ukoliko je započeta pre tog datuma.

Važnost preventivnih pregleda

Iako nije neophodno imati prethodno Papanikolau test za HPV vakcinaciju, preporučuje se da se preventivni ginekološki pregled obavi jednom godišnje. Za devojke je potrebno zakazati vakcinaciju na broj telefona Službe ginekologije, dok se za muškarce zakazivanje vrši putem broja telefona Službe opšte medicine.

Sve u svemu, inicijativa besplatne HPV vakcinacije za studente u Beogradu privukla je veliku pažnju i pokazala se kao korak ka unapređenju javnog zdravlja među mladima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO



Komentari (0)

Loading