DIREKTOR ŠKOLE SKINUO TESLINU SLIKU I STAVIO SVOJU: Kako je prvoaprilska šala jednog nastavnog kolektiva uzburkala Srbiju!

Autor:

Vesti

06.04.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Politička stranka POKS iz Paraćina podelila je fotografiju iz Mašinsko- elektrotehničke škole gde je umesto slike Nikole Tesle postavljena slika direktora škole Igora Jevtića uz gomilu osuda. Jevtić u razgovoru za Republiku objašnjava da je reč o šali kolektiva za 1.april, te da svake godine priređuju jedni drugima simpatične smicalice

DIREKTOR ŠKOLE SKINUO TESLINU SLIKU I STAVIO SVOJU: Kako je prvoaprilska šala jednog nastavnog kolektiva uzburkala Srbiju!

Foto: Privatna arhiva

Na društvenoj mreži Fejsbuk stranka POKS, odbor u Paraćinu, podelila je fotografiju iz pomenute srednje škole u Paraćinu gde se vidi na zidu slika direktora škole, uz opis da je tu ranije bila slika naučnika Nikole Tesle. Uz fotografiju je i tekst pun osuda na račun rukovodstva škole, pre svih direktora Igora Jevtića. 

- Taman kad pomislimo da smo videli sve što se tiče bahatosti ljudi kojima se poveri bilo kakva "vlast", jave se novi bizarni slučajevi. Naime, direktor Mašinsko- elektrotehničke škole, izvesni gospodin Igor, poznat po bahatom ponašanju prema kolektivu, ali i spoljnim saradnicima, otišao je korak dalje. Verovali ili ne, ovaj bahati funkcioner skinuo je sliku Nikole Tesle koja stoji, po svedočenju kolektiva, decenijama u kabinetu, da bi stavio svoju. Da nije tužno bilo bi smešno, a ni Nušić se ne bi postideo scene. Zbog teške povrede ugleda škole, pozivamo direktora na moralnu odgovornost u smislu momentalne ostavke. U budućoj Kraljevini biće nemoguće da se nedostojni domognu rukovodećih položaja, jer će biti primenjivan i važan zakon, a ne partijska poslušnost. S verom u Boga, za kralja i otadžbinu - navodi se u postu. 

Foto: Privatna arhiva

Objava političke stranke POKS na Fejsbuku

Međutim, istina je daleko drugačija. Kako objašnjava direktor škole Jevtić u razgovoru za naš portal, zamena slika- Tesline sa njegovom, je poslednja u nizu prvoaprilskih šala kolektiva ove škole. 

- U MEŠ-u postoji dugogodišnji trend druženja među kolegama i pozitivna atmosfera. U prethodnih 12 meseci imali smo četiri nastavnička izleta, tri dvodnevne nastavničke vikend ekskurzije, pet zajedničkih proslava, čime retko koji kolektiv može da se pohvali. Ugostili smo i primili preko 100 gostiju, prijatelja i saradnika škole u toku ove školske godine. To je u našoj školi decenijska tradicija pa i duže- navodi Jevtić i dodaje:  

- Pozitivna atmosfera među kolegama iznedrila je prošlogodišnju prvoaprilsku šalu: Postavljen je spisak u zbornici škole i objavljen na internoj viber grupi za putovanje za Segedin pod povoljnim uslovima, sa ograničenim brojem mesta i da je bitno prijaviti se do kraja smene. Kolege su dolazile od kuće, zvale telefonom i niko se nije naljutio već je svima bilo smešno, naročito jer su se "upecali" i iskusni. Pre dve godine tema je bila direktorka kojoj se obratila koleginica od koje se ne očekuje neozbiljnost da je upozori da jedno odeljenje sprema neprimeren natpis na majicama za maturski ples, a da odeljenjski starešina nema pojma o tome jer ima poverenja u učenike. Epilog, režirana svađa u zbornici koleginice i odeljenjskog starešine koja se završila smehom kao i svih ranijih godina. Ove godine prvog aprila novi direktor stavlja svoju sliku.

Iako je reč o šali bliskog dugogodišnjeg kolektiva, vodilo se računa kada će i gde slika biti okačena - u kabinetu za Osnove elektrotehnike, fotografisana je i skinuta u smeni u kojoj nije bilo učenika u kabinetu. 

- Nakon toga je preseljena u prostoriju u delu gde su školske radionice, tzv nastavničku pripremu gde učenici ne ulaze, okačena na zid, fotografisana i skinuta. Verujem da je neko od članova kolektiva prosledio ili pokazao fotografiju slike nekome van ustanove i da je to od usta do usta izašlo kao bahatost, diktatura i slično. Ne želim i nemam razloga da pomislim da je neko od kolega sliku zloupotrebio - navodi ovaj direktor, kao i da ne bi komentarisao objavu lokalnog političkog portala koji je objavio fotografiju, ali priznaje da je izenađen što ga niko nije kontaktirao pre objave priče da vidi o čemu se radi. 

Jevtić još dodaje i da ne veruje da je neko od kolega iz škole to namerno uradio, jer sa svima ima korektan odnos, na tajnom glasanju tokom konkursa prošle godine imao je apsolutnu podršku. 

- Ističem da ni jedna od naših šala nije bila pred učenicima, nije trebalo da dode do njih niti se ticala dece i roditelja. Poruku koju šaljemo deci i roditeljima pokazali smo rezultatima ove godine: plasmani na republička takmičenja iz engleskog, preduzetništva, multimedije, plasmani na okružno iz srpskog jezika i književnosti, istorije, sportske sekcije da i ne pominjem. Tek nas očekuju takmičenja iz stručnih predmeta. Učenici posećuju sajmove, sportske i kulturne manifestacije, predavanja i izložbe. Jedina smo paraćinska škola koja je ušla u dualno obrazovanje sa tri obrazovna profila- dodaje direktor ove škole, kao i da niko od članova kolektiva nije ni pismeno ni usmeno izrazio protest ili nezadovoljstvo ovom prvoaprilskofm šalom.  

- Žao mi je što smo dospeli u javnost na pogrešan način, mislim na prvom mestu na pominjanje škole u negativnom kontekstu pa tek onda na sebe lično - ističe Jevtić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading