SVI NA KOLARAC 6. APRILA: Humanitarno veče za pomoć herojima, ratnim veteranima!

Autor:

Vesti

02.04.2024

18:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruženje ratnih vojnih veterana grada Kraljeva ogranizuje u subotu, 6. aprila u 18 časova u dvorani Kolarčevog narodnog univerziteta u Beogradu Humanitarno veče za pomoć saborcima koji 25 godina od herojske odbrane otadžbine žive u teškim uslovima.

SVI NA KOLARAC 6. APRILA: Humanitarno veče za pomoć herojima, ratnim veteranima!

Foto: kolarac_kolarceva_zaduzbina

- Karte su u prodaji i očekujemo dobar odziv kako bismo se svi zajedno odužili ljudima koji su krvarili u borbi protiv terorista i NATO agresora - kaaže za Republiku pesnik dr Danilo Vasojević, jedan od učesnika ove večeri i brat proslavljenog heroja Ivana Vasojevića Jaguara, koji je junački dao svoj život na Vaskrs 1999 na Košarama.

Pod motom "Poklonimo se senima večne straže i pozdravimo žive heroje", na humanitarnoj večeri učestvovaće naš sagovornik, autor zbirke "Košmari Košara", zatim narodni guslari Boško Vujačić i Goran Perović Cuca, Srpski pravoslavni pojci i Miodrag Miša Rogan, autor spomenika herojima s Košara, podignutog na inicijativu Srpskog telegrafa.

Prisutnima će se, ukoliko mu zdravstveno stanje dozvoli, obratiti i ratni komandant Trećeg prištinskog korpusa, general Vladimir Lazarević, kao i heroj Darko Anđelković.

- Događaju će prisustvovati i Jaguarova i moja sestra, Bilja Vasojević, porodica Pere Karapandže iz Jakova, heroja s Košara koji je preminuo krajem oktobra 2022, brat pokojnog generala Božidara Delića, ćerka generala Nebojše Pavkovića. Tu če biti i ćerka Blagoja Jovoviča, koji je u Argentini presudio ustaškom poglavniku i krvniku Anti Paveliću, akademik Salih Selimovič, novinar Večernjih novosti Dragan Vujičič i drugi - kaže Danilo Vasojević.

On dodaje da je dosad na račun za pomoč uplaćeno pola miliona dinara, a da svi koji žele da pomognu mogu da doniraju na sledeći broj žiro-računa:

150-0000025007488-93

Podsetimo, bitka na Košarama počela je na Veliki petak 9. aprila 1999. i nazvana je srpskim Termopilima, jer je šaka golobradih junaka odolevala neprijatelju sve vreme agresije i završena je Kumanovskim sporazumom. U toj bici poginulo je 108 naših vojnika, dok je bilo više od 150 ranjenih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading