NAJNOVIJE INFORMACIJE O STANJU NA GRANICAMA: Najgora situacija je na Batrovcima i Horgošu

Autor:

Vesti

02.04.2024

07:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Budite obavešteni!

NAJNOVIJE INFORMACIJE O STANJU NA GRANICAMA: Najgora situacija je na Batrovcima i Horgošu

Foto: TANJUG/MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Auto-moto savez Srbije upozorava vozače da budu izuzetno oprezni zbog mokrih kolovoza i mogućnosti odrona na putevima kroz stenske useke i klisure. Posebna pažnja se savetuje vozačima koji se suočavaju sa jakim pljuskovima, jer osim smanjene vidljivosti, postoji opasnost od nagomilavanja vode u oštećenjima na putu.

Stanje na naplatnim stanicama i graničnim prelazima

Prema poslednjim informacijama JP "Putevi Srbije", nema zadržavanja vozila na naplatnim stanicama. Uprava granične policije Srbije izvestila je da nema zadržavanja na putničkim terminalima graničnih prelaza.

Na teretna vozila se primenjuju duža zadržavanja na nekim graničnim prelazima. Na Horgošu i Batrovcima, teretna vozila se zadržavaju šest sati na izlazu iz zemlje, dok se na Kelebiji, Šidu, Bezdanu, Gradini i Bačkoj Palanci zadržavaju u manjem obimu, od dva do tri sata.

Preporuke za bezbednu vožnju

Pozivamo vozače da prilagode brzinu i stil vožnje uslovima na putu, da održe bezbedno rastojanje između vozila i da budu posebno oprezni u područjima sa jakim pljuskovima. Takođe, savetuje se da redovno prate informacije o stanju na putevima pre putovanja.

VREME

Kako je najavio RHMZ, danas će biti promenlјivo oblačno, vetrovito i svežije za 7 do 12 stepeni u odnosu na prethodne dane, a mestimično se očekuje kratkotrajna kiša i lokalni plјuskovi sa grmlјavinom.

Duvaće umeren i jak zapadni i severozapadni vetar, koji na istoku Srbije povremeno može imati i udare olujne jačine.

Zbog toga će na snazi u Srbiji danas biti žuti meteo alarm.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading