NESVAKIDAŠNJI PRIZOR NA BEOGRADSKOJ PIJACI: Prodaje se NOJEVO JAJE! Evo koliko košta! (FOTO)

Autor:

Vesti

30.03.2024

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Bajlonijevoj pijaci imate mogućnost da kupite nojevo jaje.

NESVAKIDAŠNJI PRIZOR NA BEOGRADSKOJ PIJACI: Prodaje se NOJEVO JAJE! Evo koliko košta! (FOTO)

Foto: Shutterstock

U jednom lokalu na beogradskoj pijaci "Bajloni" je osvanula zanimljiva ponuda.

Naime, prodaje se nojevo jaje.

Ukoliko želite sebi da priuštite nojevo jaje, ova investicija će vas koštati 2.990 dinara.

 

 

Da podsetimo, u našoj emisiji "Potrošačka patrola", koju možete pogledati na Jutjub kanalu Republika news, uporedićemo sastav i cenu megle šlag kreme u spreju sa C šlag kremom u prahu i dr etker šlag penom... Najčešće koristimo šlag iz kesice...

C šlag krem ima 75 grama i košta 158 dinara, a dr etker šlag pena od 40g je 128 dinara. Obe vrste šlaga iz kesice, pored šećera i palminog ulja, sadrže glukozni sirup, emulgatore, stabilizatore, arome i boje. Šlag prah, pored biljnih masti, sadrži dosta šećera. U šlag peni ga ima 11 g na 100 g, a u šlag kremu čak 22 g na 100 g. Ako želite puniji i kremastiji ukus koji dobijate iz šlag krema, budite svesni koju količinu šećera unosite u organizam.

Šlag u spreju je najskuplji i 250 g košta 330 dinara. On ima više masti nego šećera od šlaga iz kesice, ali neka istraživanja pokazuju da su zasićene masne kiseline iz mlečnih masti manje štetne od onih iz biljnih. Sadrži 70% obranog mleka i 7% šećera, emulgatore,
stabilizatore, boje, aromu vanile, veštački zaslađivač sorbitol i azot-dioksid.

FAKTOR VREME

Ako nemate vremena za pripremu šlaga i mislite da je šlag u spreju pravi izbor jer je praktičan, važno je da znate da je boca pod pritiskom i da sadrži azot-dioksid. Na deklaraciji sitnim slovima piše važno obaveštenje da treba da se drži daleko od izvora toplote jer može da eksplodira i što je najvažnije daleko od domašaja dece.

Ako niste znali, azot-dioksid, pomoću kog se puni i prazni boca, u medicini se koristi kao analgetik i anestetik, ali ga tinejdžeri zloupotrebljavaju kao narkotik. Zbog toga je u Njujorku zabranjen za prodaju osobama mlađim od 21 god.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading