OD OVE BOLESTI JE UMRLA SLAĐANA MILOŠEVIĆ: "Veoma je teška, napada sve telesne sisteme..."

Autor:

Vesti

26.03.2024

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika diva jugoslovenske scene borila se sa opakom bolešću.

OD OVE BOLESTI JE UMRLA SLAĐANA MILOŠEVIĆ: "Veoma je teška, napada sve telesne sisteme..."

Foto: ATA Images

Slađana Milošević

Danas je preminula pevačica Aleksandra Slađana Milošević u 69. godini života.

Slađana Milošević pre nekoliko meseci bila je hitno hospitalizovana zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Od napuštanja bolnice i lečenja koje je sa kraćim prekidima trajalo dve godine, moje zdravlje je i dalje ugroženo, ali ako ništa drugo osećam se slobodnije. Ne pripadam ljudima koji zahtevaju više nego što im pripada - rekla je tada Slađana.

- Bolest nosi naziv Sjegrenov sindrom. Njena simptomatologija i način lečenja i dalje su nepoznati mnogim doktorima. Često je svode na pojednostavljeni imunološki poremećaj, a ona je u stvari smrtonosna. Nažalost, bolest je veoma teška, sa brojnim imunološkim promenama. Napada sve telesne sisteme. Jedino kineska tradicionalna medicina može pomoći, jer od ranih dana tretira čoveka kao jedinstvenu celinu. U zapadnoj medicini jedino psihosomatika ima takav pristup. Čovek je jedinstvo tela i psihe i samo tako se može lečiti - rekla je pevačica.

Podsetimo se, Aleksandra Slađana Milošević rođena je u Beogradu 3. oktobra 1955. godine i smatrana je ikonom novog talasa osamdesetih u Jugoslaviji.

Njeno prvo solo pojavljivanje bilo je na festivalu "Studentsko ljeto" u Maglaju 1974. godine, gde je osvojila "Gran Pri".

Na jugoslovenskoj pop-rok sceni se istakla 1977. godine sa pesmom "Au, Au", a iste godine imala je zapaženi nastup na Koncertu kod Hajdučke česme, gde je delila binu sa Bijelim Dugmetom.

Milošević je počela da ruši tabue kada je objavila pesmu "Seksi dama", koja je bila cenzurisana na mnogim radijskim i televizijskim stanicama.

Godine 1979. promovisala je pesmu "Amsterdam", a 1981. godine učestvovala je na jugoslovenskom izboru za Pesmu Evrovizije u Beogradu, zauzevši osmo mesto sa pesmom "Recept za ljubav".

Saradnju sa Dadom Topićem započela je 1984. godine, kada su zajedno snimili pesmu "Princeza", koja je kasnije prevedena i na engleski jezik. 1989. godine preselila se u Sjedinjene Američke Države, gde je neko vreme svirala sa grupom "Baby Sister". Takođe, radila je kao broker na berzi i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading