SUTRA POČINJE PROLEĆE!

Autor:

Vesti

19.03.2024

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na dan prolećne ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine, jer Zemljina atmosfera prividno uzdiže Sunce iznad horizonta, napominju iz Astronomskog društva ''Ruđer Bošković''.

SUTRA POČINJE PROLEĆE!

Foto: shutterstock

U 4.06 sati, u sredu 20. marta, počinje ovogodišnje proleće, a za stanovnike na južnoj Zemljinoj polulopti istovremeno počinje jesen, saopštilo je Astronomsko društvo ''Ruđer Bošković''.

Na dan početka proleća Sunce u Beogradu izlazi u 05.40, a zalazi u 17.50, što znači da će obdanica trajati 12 časova i 10 minuta, a noć 11 sati i 50 minuta.

- Na dan prolećne ravnodnevice obdanica i noć nisu jednake dužine, jer Zemljina atmosfera prividno uzdiže Sunce iznad horizonta - napominju iz Astronomskog društva ''Ruđer Bošković''.

Sutrašnja temperatura, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biće u skladu sa godišnjim dobom koje nam dolazi, ako izuzmemo činjenicu da će biti jutarnjeg mraza, kako sutra, tako i prekosutra. 

Ipak, tokom dana imaćemo prave prolećne temperature i one će se kretati od 14 do 18 stepeni, u Beogradu će biti oko 16. Biće pretežno sunčano i osetno toplije. U toku noći na severu Srbije naoblačenje sa kišom.

- Slabi jutarnji mrazevi mogu dovesti do oštećenja na procvetalim vrstama i sortama voća -  navodi se u najnovijem upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

RHMZ je  izdao preporuku polјoprivrednim proizvođačima da budu u pripravnosti i da prate vremensku prognozu, a ako imaju mogućnosti i da primene adekvatne mere nege i zaštite.

Inače, proleće će trajati do 20. juna kada počinje leto.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading