VELIKO SRCE VETERANA 72. SPECIJALNE BRIGADE! Organizovali gađanje pištoljem da pomognu socijalno ugroženoj porodici iz Titela! (FOTO)

Autor:

Vesti

16.03.2024

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Organizuju akciju drugu godinu za redom.

VELIKO SRCE VETERANA 72. SPECIJALNE BRIGADE! Organizovali gađanje pištoljem da pomognu socijalno ugroženoj porodici iz Titela! (FOTO)

Foto: Nebojša Mandić

Veterani 72. specijalne brigade organizovali su u subotu donatorsko gađanje pištoljem humanitarnog karaktera, a akcija je nosila naziv „Veterani za male heroje – velike borce“.

Finansijska sredstva koja se tom prilikom prikupe namenjena su za pomoć troje maloletne dece Marka Ljubićeva iz Titela, kako bi im se ulepšao detinstvo i vratio osmeh na lica.

Akciju „Veterani za male heroje – velike borce“ organizovalo je Udruženje „Veterani 72. specijalne“ uz materijalnu podršku Društva sa ograničenom odgovornošću „BELOM“ Uzići i Streljačkog kluba „Target“, kao i mnogobrojnih privrednika i predstavnika lokalne samouprave iz cele Republike Srbije.

Gađanje se vršilo pištoljem CZ-99 9 mm PARA u kružnu metu na daljini od 10 metara sa 15 metaka u skladu sa Pravilnikom SK „Target“ Beograd, pod kontrolom i nakon kraće doobuke od strane njihovih ovlašćenih instruktora.

- Ovo je druga akcija koju organizujemo. Prošle gogine smo skupljali novac za NURDOR i prikupljena je veća svota novca. Prošle godine je prikupljeno oko 300.000 dinara, a ove očekujemo mnog više. Tada je bilo preko 170 ljudi, a li sada očekujemo 250, pa i do 300 ljudi da se odazove akciji - kazao je za naš portal Nenad Zotin iz Udruženja "Veterani 72. specijalne brigade".

Gađanje je organizovalo u periodu od 10 do 18 sati, ali, ukoliko bude potrebe, kaže, trajaće i duže, u zavisnosti od interesovanja.

- Gledaćemo da ovo postane tradicionalna akcija i da okupimo ljubitelje oružja, kao i da pokažemo da ukoliko se oružje koristi ispravno, da to može imati i humanitarni karakter - dodao je.

Akciju je podržala i Nacionalna organizacija za oružje Srbije koji takođe podržavaju ova tip okupljanja, zaključio je Zotin.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading