NAJNOVIJE INFORMACIJE O VELIKOM KAŠLJU I GRIPU: Oglasila se direktorka "Batuta" naglasila šta je KLJUČNO!

Autor:

Vesti

14.03.2024

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jovanović je posebno naglasila važnost vakcinacije dece protiv velikog kašlja

NAJNOVIJE INFORMACIJE O VELIKOM KAŠLJU I GRIPU: Oglasila se direktorka "Batuta" naglasila šta je KLJUČNO!

Foto: Shutterstock

Direktorka Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", Verica Jovanović, iznela je svoje viđenje trenutne zdravstvene situacije u Srbiji, ističući da je još rano tvrditi da se situacija s velikim kašljem i malim boginjama smirila. Ona je istakla da je situacija drugačija kada je reč o gripu, navodeći da je zabeležen pad od skoro 20 odsto u broju inficiranih gripom u poređenju s prethodnom nedeljom. Dominantni tip gripa bio je tip A (H1N1), dodala je Jovanović.

Beležimo za skoro 20 odsto manje inficiranih gripom u odnosu na proteklu nedelju. Inače je dominirao tip gripa A (H1N1) - navela je Jovanović.

Jovanović je posebno naglasila važnost vakcinacije dece protiv velikog kašlja, ističući da je do sada potvrđeno 962 slučaja ove bolesti u Srbiji. U tom kontekstu, uputila je apel roditeljima da vakcinišu decu na vreme, naglašavajući da je to najbolji način da se zaštite deca i svi ostali.

- Vakcinišite decu i vakcinišite ih pravovremeno! Ne postoji bolji način da zaštitite njih i sve druge - rekla je ona.

Uzimajući u obzir aktuelnu situaciju, važno je naglasiti značaj preventivnih mera i brige o zdravlju. Jovanović je istakla da je vakcinacija ključna u zaštiti populacije od infektivnih bolesti, te da je važno da se građani pridržavaju preporuka nadležnih institucija kako bi očuvali svoje zdravlje i zdravlje svoje dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading