AKO VAM NAĐU OVO U PASOŠU, MOGU DA VAS VRATE SA GRANICE! Čekirajte dokument pre polaska, u suprotnom će vam STVORITI GLAVOBOLJU!

Autor:

Vesti

10.03.2024

23:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Provera važnosti pasoša pre putovanja je ključna kako bi se izbegle neprijatnosti i komplikacije na granici.

AKO VAM NAĐU OVO U PASOŠU, MOGU DA VAS VRATE SA GRANICE! Čekirajte dokument pre polaska, u suprotnom će vam STVORITI GLAVOBOLJU!

Foto: Tanjug/Vlada Džuverović

Provera važnosti pasoša je ključni korak pre svakog putovanja. Odgovornost za validnost ličnih dokumenata leži na samom vlasniku, a neproveravanje može rezultirati brojnim neprijatnostima.

Važno je napomenuti da turističke agencije nisu obavezne da podsećaju putnike na ovu obavezu, te je na putnicima da sami vode računa o važnosti svojih pasoša.

Provera važnosti pasoša za putovanje u Šengenski prostor

Pre putovanja u zemlje Šengenskog prostora, važno je proveriti rok važenja pasoša. Pasoš mora biti važeći najmanje tri meseca nakon planiranog datuma povratka, kao i izdat u prethodnih 10 godina. U ovom odeljku se ističu Grčka i Hrvatska kao popularne destinacije za srpske turiste, sa specifičnim zahtevima za rok važenja pasoša, prenosi Ona.rs.

Uslovi za putovanje u Tursku

Ukoliko je odredište Turska, važno je imati na umu da rok važenja pasoša mora biti najmanje 150 dana od dana ulaska na teritoriju ove zemlje. Za boravak do 90 dana u periodu od šest meseci nije potrebna viza, međutim, duži boravak zahteva zvaničan zahtev za vizu.

Putovanje u Egipat i Crnu Goru

Za putovanje u Egipat je potrebno obezbediti vizu, a preporučuje se njen raniji pribavljanje preko diplomatskog predstavništva u Beogradu. S druge strane, za Crnu Goru se ističe da državljani Srbije mogu ući sa važećim pasošem ili ličnom kartom, sa različitim pravima boravka u zavisnosti od korišćenog dokumenta.


Provera važnosti pasoša pre putovanja je ključna kako bi se izbegle neprijatnosti i komplikacije na granici. Važno je pridržavati se specifičnih zahteva svake zemlje kako bi putovanje proteklo bez problema. Savetuje se provera zvaničnih informacija nadležnih ministarstava ili kontaktiranje konzularnih predstavništava zemalja koje se posećuju radi dodatnih informacija o uslovima putovanja.

(Ona.rs)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading