KAKO DA PREPOZNATE PRAVOG DOKTORA?! Advokat otklonio sve dileme - Ne dajte da vas nasamare OBIČNI ŠARLATANI!

Autor:

Vesti

09.03.2024

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani su upozoreni da budu oprezni i da ne dozvole da ih zavede površan utisak ili lažne diplome.

KAKO DA PREPOZNATE PRAVOG DOKTORA?! Advokat otklonio sve dileme - Ne dajte da vas nasamare OBIČNI ŠARLATANI!

Foto: shutterstock

U poslednje vreme, javnost je potresen slučajem lažne doktorke stomatologije S. S. koja je navodno radila sa lažnom diplomom Medicinskog fakulteta u Prištini. Ova osoba je lečila pacijente u svojoj stomatološkoj ordinaciji "BV dental estetic" pružajući usluge stomatologije i antiejdž medicine, što je izazvalo veliku zabrinutost i bes među građanima.

Krivična prijava i pravni aspekt slučaja

Protiv lažne doktorke podneta je krivična prijava, a određeno joj je zadržavanje od 48 sati. Advokat Marko Kovač za Kurir, istakao je ozbiljnost situacije, naglašavajući da nadrilekarstvo predstavlja krivično delo sa svojim osnovnim i kvalifikovanim oblikom. Osnovni oblik podrazumeva kaznu zatvora do tri godine, dok kvalifikovani oblik može rezultirati kaznom od jedne do osam godina zatvora, a u najtežim slučajevima, čak i do dvanaest godina zatvora ukoliko je nastupila smrt kao posledica.

Saveti za prepoznavanje prevare

Advokat Kovač je takođe dao savete za prepoznavanje prevara, ističući važnost provere kvalifikacija i dozvola pre nego što se osoba upusti u bilo kakav medicinski tretman. Posebno je naglasio važnost provere licence i imenovanja od strane nadležnih organa pre nego što se pacijent odluči za određenog lekara ili stomatologa. Takođe, istakao je da je neophodno izvršiti temeljnu proveru pre nego što se poveri pružanje medicinskih usluga bilo kom zdravstvenom radniku.

Ovaj slučaj je još jednom pokazao koliko je važno pažljivo birati medicinske usluge i proveriti kvalifikacije osobe koja pruža te usluge. Građani su upozoreni da budu oprezni i da ne dozvole da ih zavede površan utisak ili lažne diplome, već da se informišu o kvalifikacijama i dozvolama pre nego što se odluče za određenog zdravstvenog radnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading