PRVA ŽENA KOJA JE SAMA POBEDILA TRAGAČA U "POTERI" I OSVOJILA POLA MILIONA: "Kviz nije muški sport, žene, stisnite zube"

Autor:

Vesti

05.03.2024

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sanja Pavlović osvojila pola miliona dinara u kvizu "Potera"

PRVA ŽENA KOJA JE SAMA POBEDILA TRAGAČA U "POTERI" I OSVOJILA POLA MILIONA: "Kviz nije muški sport, žene, stisnite zube"

Foto: RTS/printscreen


Sanja Pavlović, profesorka književnosti, postala je prva žena koja je uspela da osvoji čak pola miliona dinara u popularnom kvizu "Potera". Njen nastup je izazvao veliko interesovanje javnosti, a sama Sanja je istakla da su utisci posle pobede i dalje sveži, te da je neprestano zvoni telefon od čestitki i podrške.

„Moram da kažem da se utisci posle pobede još nisu slegli, sve je sveže, a telefon mi neprestano zvoni. Mislim da su mi se javili svi ljudi koje sam u životu upoznala. Svima su utisci veoma pozitivni“, kazala je Sanja Pavlović za RTS.


Iskustvo u kvizovima

Iako je Sanja ljubiteljka kvizova i učestvovala je u mnogim, "Potera" je bio njen prvi televizijski kviz. Iako se nije posebno pripremala, imajući u vidu svoje iskustvo, ona je istakla da se nadala pobedi, ali da nije znala šta da očekuje. Ipak, sreća joj se osmehnula, a u poslednjoj igri, gde je bežala od tragača, usredsredila se samo na odgovaranje na pitanja, ne brojeći tačno korake koje je napravila u bekstvu.
Republika

Foto: RTS/printscreen

Sanja Pavlović

 

„Imala sam sreću ili nesreću da igram prva, a onda su jedan po jedan saigrači ispadali. Kako se sve to dešavalo, ja sam se nekako pomirila sa sudbinom, ali na kraju je ispalo dobro“, ističe pobednica Potere.

„Nadala sam se pobedi, ali nisam znala šta da očekujem. Znala sam da znam dosta, ali i da će mi biti potrebna sreća. Nekako se sve poklopilo“, navodi profesorka književnosti.


Podrška žena u kvizovima

Sanja je izrazila žaljenje što nema više žena koje učestvuju u kvizovima, ističući da je to velika šteta, posebno imajući u vidu akademski uspeh u kom su žene čak i uspešnije. Poručila je svim ženama da se ne obaziru na predrasude i da se hrabro upuste u svet kvizova.

To je velika šteta. Ne vidim ko je napravio to da je kviz muški sport, posebno ako se uzme u obzir akademski uspeh u kom su žene čak i uspešnije.“

„Samo stisnite zube i dođite“, poručila je svim ženama.


Sanja Pavlović je svojom pobedom u "Poteri" postala inspiracija mnogim ženama da se ohrabre i pokažu svoje znanje i veštine u ovoj oblasti. Njen uspeh je naglasio važnost jednakih šansi za sve u svetu kvizova i poslužio kao podstrek za promociju ženskog učešća u ovoj vrsti takmičenja.

(RTS)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading