DANICA GRUJIČIĆ O RANJENOM DEČAKU IZ RIBNIKARA: Promenio je bolnicu u SAD! Krenuo je na fizikalnu terapiju, napredovao je!

Autor:

Vesti

26.02.2024

12:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Minisarka zdravlja Danica Grujičić kaže da je V.P. (14), koji je 3. maja teško ranjen u pucnjavi u OŠ "Vladislav Ribnikar", i koji je poslat u Čikagu na operaciju, ostvario napredak

DANICA GRUJIČIĆ O RANJENOM DEČAKU IZ RIBNIKARA: Promenio je bolnicu u SAD! Krenuo je na fizikalnu terapiju, napredovao je!

Foto: Vladimir Jovanović, Nikola Mutić

U razgovoru za Republiku ministarka zdravlja Danica Grujičić otkrila je da je dečak V.P. još uvek na lečenju u Americi, ali da je promenio bolnicu. 

Foto: ST/Nemanja Pančić

Ministarka zdravlja Danica Grujičić

- Znam samo da je napredovao, do koje mere ne znam - kaže ministarka i dodaje: 

- Dugo nisam videla kolegu, oca, pošto mi ovako sarađujemo, nisam ga dugo videla, nisam bila u Kliničkom centru i kad odem vezano za ovu drugu fazu Kliničkog centra koja se sada radi, nisam bila u kontaktu sa njim. Naš budžetski fond je dodavao neka sredstva koja su bila potrebna, Fond je isto plaćao, ali u kakvom se stanju trenutno nalazi, ne znam. 

Na pitanje da li je dečak još uvek u bolnici u Čikagu, gde je upućen na operaciju, Grujičić kaže: 

- Da li je u Čikagu, da li je... On je promenio bolnicu, na jednom mestu je operisan, na drugom  mestu u Americi je krenula fizikalna terapija, dokle je to stiglo, ja ne znam. 

Foto: tiktok//printscreen/adriana.duk1c_

Kosta Kecmanović ubio je 10 osoba u školi- devet đaka i radnika obezbeđenja

U masakru na Vračaru, u OŠ "Vladislav Ribnikar", kada je Kosta Kecmanović hicima iz pištolja svog oca usmrtio 10 osoba- devet đaka i radnika obezbeđenja, nekoliko dece je ranjeno, uključujući i V.P, koji je zadobio teške povrede. 

Pre nego što je poslat na lečenje u Čikago, gde je imao operaciju, V.P. je u Srbiji, kako je ispričala ranije ministrka zdravlja, urađena traheotomija, prodisao je, počeo je da pokreće levu ruku. 

V.P. je, podsetimo, sin priznatog pulmologa Spasoja Popevića i dr oftamologa Ljubice Popević. Kako je Republika ranije objavila, kada su upucana deca dovožena u Urgentni iz OŠ "Vladislav Ribnikar", dr Popović je tog dana bio dežuran i zatekao je svog teško ranjenog sina na stolu u sali za operaciju. 

- Roditelj uplakani utrčavaju u Urgentni centar, traže svoju ranjenu decu i među njima i doktor Spasoje koji je tražio svog sina kojeg on i majka nisu mogli da dobiju na telefon. Uleteo je bezglavo, uznemiren, ponavljao  je njegove ime. Trčao je hodnicama i tražio ga po ambulantama. Kad ga je ugledao i video da mu se bore za život počeo je da čupa i kida doktorski  mantil sa sebe, da plače i kuka  na sav glas - prepričao je ocevidac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading