OVE ČETIRI MISTERIJE U SRBIJI I DALJE NISU OBJAŠNJENE! Za ova mesta se vezuju brojna predanja - Pojedina BUDE JEZU!

Autor:

Vesti

24.02.2024

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija, bogata istorijom i legendama, čeka da otkrijete njene tajne!

OVE ČETIRI MISTERIJE U SRBIJI I DALJE NISU OBJAŠNJENE! Za ova mesta se vezuju brojna predanja - Pojedina BUDE JEZU!

Foto: shutterstock

Novi astrološki tranzit donosi mnoštvo promena svim horoskopskim znacima

Srednjevekovni grad Žrnov, smešten na vrhu Avale, predstavlja jedno od najintrigantnijih arheoloških nalazišta u Srbiji. Ovaj grad je bio poprište različitih civilizacija, počevši od Keltske kulture, preko Rimljana, pa sve do vremena turske vladavine. Iako je izgubio svoj strateški značaj nakon pada Beograda 1521. godine, Žrnov je ostavio dubok trag u istoriji ovog kraja.

Rtanj - planina puna misterija i legendi

Planina Rtanj, poznata po svojoj piramidalnoj formi, privlači pažnju kako ljubitelja naučne fantastike, tako i lokalnog stanovništva koje veruje u postojanje skrivenog blaga u pećinama unutar planine. Legende o svemirskom brodu koji se krije u njenim dubinama, kao i priče o bogatstvu čarobnjaka koji je nekada živeo na vrhu planine, čine Rtanj jednom od najfascinantnijih lokacija u Srbiji.

Foto: Shutterstocke, Zorana Tome

 

 


Kalemegdan - mesto sa tajanstvenim podzemnim prolazima

Kalemegdan, istorijsko mesto koje se prostire na ušću Save u Dunav, krije u sebi mnoštvo misterija. Posebno intrigantan je Rimski bunar, koji i pored svog imena, datira iz vremena austrougarske vladavine. Osim toga, podzemni hodnici ispod Kalemegdana i Tašmajdana predstavljaju nepresušni izvor interesovanja arheologa i istraživača, dok legenda o tunelu koji povezuje Kalemegdan i Gardoš i dalje intrigira ljude.
Republika

Foto: Shutterstock

 

 


Vampiri - srpski "misterija" brend na svetskom nivou

Jedna od najpoznatijih srpskih misterija su vampiri, čiji su izveštaji o postojanju krvopija na Balkanu širili jezu Evropom u 18. veku. Legende o vampirima, poput one o Savi Savanoviću, vodeničaru iz sela Zarožje, i danas intrigiraju ljude širom sveta. Iako postoje naučna tumačenja ovih legendi, one i dalje bude znatiželju i mističnost.

Foto: Pixabay

 

 


Ovo su samo neke od misterija koje obiluju Srbijom, a njihovo istraživanje predstavlja izazov za istraživače i avanturiste. Srbija, bogata istorijom i legendama, čeka da otkrijete njene tajne!

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading