U MRKLOJ NOĆI, DOK JE SELO SPAVALO, ISKOPALI SU RAKU... Zašto Tito nikada nije posetio grobove majke i sina? EVO ŠTA JE POZNATO O OVOJ MISTERIJI

Autor:

Vesti

24.02.2024

14:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pre više od 90 godina, u tajnosti je sahranjen i Titov sin, samo dva dana nakon rođenja.

U MRKLOJ NOĆI, DOK JE SELO SPAVALO, ISKOPALI SU RAKU... Zašto Tito nikada nije posetio grobove majke i sina? EVO ŠTA JE POZNATO O OVOJ MISTERIJI

Foto: Profimedia

Josip Broz Tito, poznat kao vođa Jugoslavije, ostavio je za sobom mnoge zagonetke, a jedna od najvećih je tajna kupinečkog groba. Naime, malo je poznato da su njegovi roditelji sahranjeni u Kupincu, a da on nikada nije posetio njihov grob, što je izazvalo mnoge spekulacije i teorije zavere o njegovom poreklu.

Sahrana u tajnosti

Pre više od 90 godina, u tajnosti je sahranjen i Titov sin, samo dva dana nakon rođenja. Dečak nije mogao biti sahranjen legalno zbog toga što nije bio kršten, ali to nije sprečilo Tita da ga sahrani na kupinečkom groblju.

Skrivena istina

Kupinec, selo kraj Jastrebarskog, gde su Titovi roditelji živeli, gotovo je zaboravljeno, dok je Kumrovec i dalje poznat kao Titovo rodno mesto. Kameni spomenik ispod kojeg počivaju kosti Titove majke Marije, oca Franje i sestre Tilde dobro je očuvan i privlači pažnju posetilaca.

Različito vrednovanje

Na samom spomeniku, Titova majka je naznačena kao "Titova mama", dok se Titov otac oslovljava kao "otac", što budi dodatna pitanja o njihovom odnosu. Tito nikada nije oprostio ocu vezu s jednom udovicom nakon majčine smrti, što dodatno budi sumnje u vezi sa pravim identitetom osoba sahranjenih u tom grobu.

Ostaje da se pita - da li su u tom grobu zaista sahranjeni pravi roditelji bivšeg maršala? Tajna kupinečkog groba i dalje ostaje neotkrivena, a spekulacije o Titovom poreklu nastavljaju da intrigiraju javnost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading