EVO KAKO DA NE IZGUBITE NOVAC IZ DRŽAVNE KASE - Ako niste obnovili POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO, uradite to ODMAH!

Autor:

Vesti

20.02.2024

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljoprivredno gazdinstvo koje je upisano u zvanični Registar može da obnavlja registraciju svake godine, a ovo je neophodno kako bi vlasnici mogli da apliciraju za novac iz državne kase.

EVO KAKO DA NE IZGUBITE NOVAC IZ DRŽAVNE KASE - Ako niste obnovili POLJOPRIVREDNO GAZDINSTVO, uradite to ODMAH!

Foto: shutterstock

Poljoprivredna gazdinstva koja su upisana u zvanični Registar imaju obavezu da svake godine obnove svoju registraciju, što je neophodno kako bi vlasnici mogli da apliciraju za novac iz državne kase.

Ovaj postupak pokreće se izborom i popunjavanjem odgovarajućeg elektronskog obrasca - zahteva, u onlajn formi, neposredno u okviru softverskog rešenja eAgrar.


Proces obnove registracije

Prilikom obnove registracije, nosilac porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, odnosno njegovo ovlašćeno lice preko korisničkog naloga u skladu sa pravilnikom pristupa portalu softverskog rešenja eAgrar, pregleda podatke upisane u Registar, te ih elektronskim putem neposredno u sistemu menja ili potvrđuje da upisani podaci nisu promenjeni. U slučaju promene statusnih podataka, podnosilac zahteva za obnovu registracije prilaže odgovarajuću dokumentaciju.

Implementacija eAgrar platforme

Srbija je u 2023. godini dobila platformu i aplikaciju eAgrar, čime je 330.000 poljoprivrednih gazdinstava digitalno preregistrovano i prešlo na elektronsko vođenje poslovanja. Ovaj korak je predstavljao značajnu promenu za poljoprivrednike, jer je praktično pristup platformi eAgrar postao uslov za dobijanje subvencija, ali i komunikaciju sa Ministarstvom poljoprivrede.

Prilagođavanje novom sistemu

Za sve poljoprivrednike eAgrar je predstavljao veliku promenu i novinu, kojoj su se neki lako prilagodili, dok su se drugi sa tim teže nosili. Elektronski obrazac zahteva za obnovu registracije u Registru sadrži i polje čijim izborom podnosilac zahteva potvrđuje da je popunio i da podnosi zahtev za obnovu registracije u skladu sa pravilnikom. Na osnovu uredno podnetog zahteva, Uprava elektronskim putem obaveštava subjekat upisa da je uspešno obnovljena registracija i upisuje podatak o obnovi u Registar.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading