SPOMENIK TERORISTI, A NIKO DA OSUDI KURTIJA: Skandalozno ćutanje zapadnih moćnika

Autor:

Vesti

18.02.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U južnom delu Mitrovice otkrivena bista Ademu Jašariju, na sve strane simboli zločinačkog OVK (UČK)

SPOMENIK TERORISTI, A NIKO DA OSUDI KURTIJA: Skandalozno ćutanje zapadnih moćnika

Foto: Christophe Simon Afp/Profimedia, Tanjug/AP Michael Sohn

Spomenik Ademu Jašariju, zločincu i čoveku koji je nedvosmisleno bio označen kao terorista, otkriven je u južnom delu Kosovske Mitrovice. To je i samo po sebi skandal, a da sve bude gore, ciljano je učinjeno na dan kada je lažna država samoproglasila svoju navodnu nezavisnost.


Jašari je bio osnivač zloglasne terorističke organizacije OVK (UČK), koja je ubijala i kidnapovala Srbe, mnoge od njih odvodeći u Žutu kuću, gde su im vađeni organi i gde su ubijani na brutalan način. Ipak, reakcija evropskih zvaničnika, na otkrivanje spomenika takvom čoveku je izostala. Nikom od evropskih zvaničnika nije smetalo ni to što su jasno bili istaknuti simboli i zastave terorističke Oslobodilačke vojske Kosova.


KOKOŠJE SLEPILO


Marketinški stručnjak Nebojša Krstić ocenio je ovaj postupak kao "radosnu vest za pojedine u Beogradu".


- Eto radosti za kramonjugend iz Beograda - prokomentarisao je Krstić tvit u kom jedan od korisnika te mreže navodi da je "u Mitrovici otkriven spomenik zločincu i teroristi Ademu Jašariju, koji je tako označen svojevremeno i od UN, kao lice blisko terorističkoj organizaciji Hamas. Sve uz zastavu OVK. Da li Evropa odobrava ovo ili ih je samo uhvatilo kokošje slepilo?" Kad je napisao kramonjugend, Krstić je jasno aludirao na Violu fon Kramon i uz njeno prezime stavio reč jugend (omladina).


Srđan Graovac, politički analitičar i istoričar iz Centra za društvenu stabilnost, ističe da je sasvim očekivano to što je ovakva stvar prošla bez reakcije Evrope.
- Ovo je samo još jedna u nizu provokacija. Evropa po ko zna koji put pokazuje da je spremna da toleriše sve ispade svojih mezimaca  s Aljbinom Kurtijem na čelu. Svedoci smo da se tolerišu i sve druge, takođe strašne stvari, tako da me izostanak reakcije na ovo, moram priznati, i nije iznenadio - kazao je naš sagovornik.


Podsetimo, Adem Jašari bio je osnivač ozloglašene terorističke organizacije, koji je bio označen kao terorista od UN. Likvidiran je 7. marta 1998. u kući koju je prethodno pretvorio u tvrđavu koja je bila štab terorista.


UBIO BRATANCA


Kako je za naš list svojevremeno ispričao Bratislav Dikić, general policije u penziji i nekadašnji komandant Žandarmerije, Jašari je do te mere bio ekstreman i krvoločan da je ubio bratanca.


- Tokom akcije je rođeni brat Adema Jašarija Hamza hteo da se preda i spase svog sina. Međutim, Jašari je bio toliko krvoločan i ekstreman da to nije dozvolio. Čak je i pucao jer je bratanac počeo da plače. Pucao je u njega i ubio ga - ispričao je Dikić.

 

Krstić: Kakva radosna vest za kramonjugend u Beogradu

Graovac: Nije me iznenadio izostanak bilo kakve reakcije


 

Činjenice o Ademu Jašariju


- rođen 28. novembra 1955.
- od 1975. zagovara ideju "velike Albanije"
- od 1990. pohađa obuku u Albaniji i dobija čin majora
- uspeo da izbegne hapšenje krajem 1991.
- ubijen 7. marta 1998.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading