OTAC DAO ĆERKI (18) BUBREG! Transplantacija u Tiršovoj USPEŠNO obavljena!

Autor:

Vesti

17.02.2024

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hirurzi iz Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj su imali podršku i saradnju sa stručnjacima iz Londona tokom ove kompleksne operacije.

OTAC DAO ĆERKI (18) BUBREG! Transplantacija u Tiršovoj USPEŠNO obavljena!

Foto: Shutterstock

U Dečjoj klinici u Tiršovoj uspešno je obavljena transplantacija bubrega osamnaestogodišnjoj devojci. Ova operacija je izvedena uz podršku stručnjaka iz Londona, a hirurzi su istakli da je oporavak trenutno u skladu sa planom.

Podrška stručnjaka iz Londona

Hirurzi iz Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj su imali podršku i saradnju sa stručnjacima iz Londona tokom ove kompleksne operacije. Ova vrsta saradnje i razmena iskustava doprinosi uspešnosti i kvalitetu medicinskih zahvata, prenosi RTS.

Transplantacija od živog donora

Jedna od ključnih tačaka ovog medicinskog postupka jeste činjenica da je bubreg doniran od strane oca pacijentkinje. Ova vrsta transplantacije od živog donora nosi sa sobom svoje specifične izazove i prednosti, a dr Siniša Dučić, direktor Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, govorio je o prednostima ovakvog pristupa.

Najava nove operacije

Pored već obavljene transplantacije, najavljena je i druga operacija koja će biti izvedena sutradan. Sedamnaestogodišnji dečak će dobiti bubreg od svoje majke, čime će se nastaviti niz uspešnih medicinskih intervencija u ovoj oblasti.

Ovaj uspeh u oblasti transplantacije bubrega od živih donora predstavlja veliki korak napred u medicinskom svetu i donosi nadu za mnoge pacijente koji se suočavaju sa sličnim izazovima.

(RTS)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading