SAOPŠTENJE: Otkriveno: Vlada Srbije i Ziđin Majning Grupa prinuđeni na drastične mere!

Autor:

Vesti

13.02.2024

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problemi u "Novom Cerovu"

SAOPŠTENJE: Otkriveno: Vlada Srbije i Ziđin Majning Grupa prinuđeni na drastične mere!

Foto: shutterstock


Zajedničko strateško preduzeće Vlade Srbije i Ziđin Majning Grupe - Srbija Ziđin Koper suočava se sa izazovima u operacijama svog rudnika "Novi Cerovo". Blokada puta koja vodi ka rudniku od strane meštana sela Krivelj dovela je do prinudne obustave proizvodnje u ovom rudniku.

Rudnik bez repromaterijala

Blokada puta je rezultirala prekidom snabdevanja rudnika repromaterijalom, jer su zalihe dizela, eksplozivnih sredstava, kugli i ostalog potrošene. Ova situacija primorala je kompaniju da obustavi proizvodnju u najmlađem rudniku, ali je istovremeno angažovala nekolicinu od ukupno 280 radnika kako bi održala održavanje na licu mesta.

Traganje za rešenjem kroz dijalog

Srbija Ziđin Koper ističe da poštuje srpske zakone, pridržava se svih postojećih sporazuma i aktivno traži dijalog sa organizatorima blokade, lokalnim vlastima i Vladom Srbije kako bi se situacija rešila mirnim putem. Ovaj pristup naglašava važnost pregovora i rešavanja problema putem konstruktivnog dijaloga.

Saopštenje vam prenosimo u celosti: 

Zajedničko strateško preduzeće Vlade Srbije i Ziđin Majning Grupe - Srbija Ziđin Koper prinuđeno je da zbog blokade puta koji vodi ka “Novom Cerovu” privremeno obustavi proizvodnju u ovom rudniku. Blokada puta koju sprovodi veoma mali broj meštana sela Krivelj dovela je do prekida snabdevanja rudnika repromaterijalom, pošto su danas iscrpljene i sve zalihe dizela, eksplozivnih sredstava, kugli i ostalog.

Zbog svega navedenog, kompanija je morala da obustavi proizvodnju u najmlađem rudniku, ali je organizovala održavanje na licu mesta i za to angažovala nekolicinu od ukupno 280 radnika.

Srbija Ziđin Koper poštuje srpske zakone, pridržava se svih postojećih sporazuma i aktivno traži dijalog sa organizatorima blokade, lokalnim vlastima i Vladom Srbije kako bi se blokada puta rešila mirnim putem. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading