Savo Bakmaz iz MaxBeta najbolji CFO u Srbiji u 2023.

Autor:

Vesti

13.02.2024

16:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Savo Bakmaz, CEO i CFO kompanije MaxBet je najbolji finansijski direktor u Srbiji za 2023. godinu, u izboru Udruženja finansijskih direktora Srbije (UFDS).

Savo Bakmaz iz MaxBeta najbolji CFO u Srbiji u 2023.

Foto: Maxbet

Nagrada „CFO godine“ dodeljuje se za uspeh i projekte koje finansijski direktor vodi u okviru funkcije finansija i meri se rezultatima koje privredno društvo u kome je zaposlen ostvaruje na osnovu tih aktivnosti. Cilj ove inicijative je promovisanje značaja transparentnog korporativnog upravljanja čime se unapređuje privredni učinak u celini, stimuliše investiciona klima i na taj način jača privreda.

“CFO mora da razume biznis do najsitnijih detalja, da ima jasan uvid u to kako se apsolutno svaka poslovna odluka odražava na bilans kompanije. CFO je biznis partner CEO-u. U svetu su sve češći primeri da CEO dolazi sa CFO pozicija, a to je svest koja se lagano razvija i u Srbiji i nemam sumnje da u našem Udruženju finansijskih direktora Srbije ima mnogo onih koji su sposobni da naprave taj sledeći korak, promene poziciju i donesu dodatne benefite kompanijama u kojima rade. Zbog toga bih se na  kraju zahvalio UFDS-u na ovoj zaista značajnoj nagradi, koju doživljavam kao priznanje za najuspešnijeg CFO-a, umesto za najboljeg, jer su svi finalisti najbolji u svom poslu, što nas je višegodišnje članstvo u Udruženju naučilo. Posebno hvala dugujem i mom MaxBet timu, bez kojeg moj rad i uspeh ne bi bili kompletni”, izjavio je Savo Bakmaz, primajući nagradu za najboljeg finansijskog direktora na svečanosti koja je sinoć održana u Kolarčevoj zadužbini.  

Savo Bakmaz je u svom radu kao CFO, a od septembra 2023. i CEO kompanije MaxBet, demonstrirao izuzetnu stručnost, posvećenost i liderstvo u oblasti finansija. Njegovo duboko razumevanje poslovanja i jasna vizija doprineli su da MaxBet od 9. januara ove godine posluje u okviru najveće svetske kompanije za klađenje i igre na sreću, Flutter International. 

Dobitnika priznanja za najboljeg finansijskog direktora godine izabrao je stručni žiri UFDS-a prema unapred jasno definisanim kriterijumima, na osnovu popunjenog upitnika iz prijave na konkurs. Žiri za ovogodišnju nagradu „CFO godine“ činili su prethodni dobitnici priznanja (Violeta Kovačević – Mercator, Anastasia Čučulis Cvetković – Dijamant, Saša Mlađenović – Karin Komerc i Ivan Kostadinović – Lidl) i predsednik UFDS Milan Bukumirović, a dodatni glas imalo je članstvo UFDS-a na osnovu obrazloženja nominacija. Finalisti izbora za najboljeg finansijskog direktora u Srbiji za 2023. godinu su, pored Save Bakmaza iz MaxBeta bili i Marko Cilić, CFO Nelt Grupe i Slobodan Žepinić, CFO kompanije Novelic.

Udruženje finansijskih direktora Srbije, koje ove godine obeležava 10 godina od osnivanja, je jedina strukovna asocijacija koja okuplja finansijske direktore na teritoriji Srbije. Udruženje je osnovano 2014. godine u Beogradu, sa ciljem povezivanja finansijskih direktora, podsticanja njihovog profesionalnog razvoja i jačanja njihovog delovanja na teritoriji Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading