TAKSISTA DRAŠKO KNEŽEVIĆ SPREČIO TRAGEDIJU: Kako je ovaj hrabri čovek sprečio devojku da skoči sa mosta u Novom Sadu!

Autor:

Vesti

12.02.2024

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Taksista heroj: Kako je sprečio devojku da skoči sa Mosta slobode

TAKSISTA DRAŠKO KNEŽEVIĆ SPREČIO TRAGEDIJU: Kako je ovaj hrabri čovek sprečio devojku da skoči sa mosta u Novom Sadu!

Foto: Tanjug/J. PAP


Taksista Draško Knežević postao je heroj kada je sprečio jednu devojku da skoči sa Mosta slobode u Novom Sadu. Knežević je ispričao da je primetio devojku kako stoji na mostu dok je vozio stranku u Sremsku Kamenicu oko tri sata ujutru. Bez oklevanja, odlučio je da se vrati i pristupi devojci, koristeći svoje iskustvo kao bivši pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

"Kada sam otvorio vrata počeo sam da pričam sa njom, pitao zbog čega je tako kasno napolju i da li joj treba prevoz do kuće, a ona je meni sve vreme govorila da idem", priča taksista


Iskustvo spašavanja

Knežević je pristupio devojci s pažnjom i empatijom, pokušavajući da je odvrati od nameravanog čina. Znao je da je ključno skrenuti pažnju osobe sa samog čina i usmeriti je na razgovor o drugim temama. Kako je sam istakao, važno je bilo uspostaviti kontakt s devojkom i skrenuti joj pažnju na nešto drugo. Njegova odlučnost i veština u komunikaciji su dali rezultate, jer je devojka postala opuštenija i počela da razgovara s njim.

"Ja sam uzeo cigare iz automobila i prišao joj, ali sam došao do male ograde, nikako nisam prelazio preko, do te visoke ograde kako od straha ona ne bi skočila, tu su uvek u pitanju sekunde. Potom se sama vratila na drugu stranu i mi smo zajedno zapalili cigaretu i nastavili razgovor", kaže on.


Reakcija policije

Nakon desetak minuta, patrola policije je stigla na mesto događaja. Knežević je dao izjavu, nakon čega je nastavio sa svojom vožnjom. Važno je istaći da je taksista odlučio da ne naplati vožnju devojci do Sremske Kamenice, čime je pokazao ne samo hrabrost već i ljudskost i saosećajnost.

Zahvalnost i podrška

Knežević je izrazio zahvalnost svojim kolegama na podršci, a njegova hrabrost i brza reakcija su postale primer kako jedan pojedinac može da napravi pozitivan i odlučujući uticaj na tuđi život.

Ovaj događaj je još jedan podsetnik na važnost pažljivog i empatičnog pristupa u situacijama krize, kao i na to koliko je važno da ljudi budu spremni da pruže pomoć i podršku drugima u nevolji.

(021)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading