"PREVEO JE ŽEDNU PREKO VODE" Lažni monah AKARIJE ženu doveo do prosjačkog štapa: Obećao mi je partnera, brojeve za loto... UZEO JOJ 8.000 EVRA I ZLATO! ŠOK!

Autor:

Vesti

12.02.2024

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

M. K. je stupila u kontakt sa lažnim monahom preko stranice "Sveti otac Akarije", verujući da joj može pomoći da reši svoje ljubavne probleme.

"PREVEO JE ŽEDNU PREKO VODE" Lažni monah AKARIJE ženu doveo do prosjačkog štapa: Obećao mi je partnera, brojeve za loto... UZEO JOJ 8.000 EVRA I ZLATO! ŠOK!

Foto: Instagram/Printscreen, shutterstock

Jedan prevarant, lažno predstavljajući se kao monah Akarije, uspeo je da prevari državljanku Hrvatske M. K. za 8.000 evra, uzimajući joj i zlato u vrednosti od 3.000 evra. Obećao joj je da će joj pomoći da pronađe partnera, da će joj dostaviti dobitne brojeve za loto, te čak da će je blagosloviti patrijarh Porfirije putem video-poziva, piše Kurir. 

Lažna obećanja

M. K. je stupila u kontakt sa lažnim monahom preko stranice "Sveti otac Akarije", verujući da joj može pomoći da reši svoje ljubavne probleme. Prevarant je tražio od nje 12.000 evra, ali nakon što je saznala da nema toliko novca, dogovorila se da uplati 2.000 evra. Uplatama preko Western Union-a, prevarant je uspeo da izvuče 8.000 evra od nje.

- Stupila sam s njim u kontakt i tražila da mi pronađe partnera. Zvučao je veoma ozbiljno, još kaže da je monah, pa nisam mogla ni posumnjati da je prevarant. Najpre mi je rekao da moram uplatiti 12.000 evra. Rekla sam da nemam toliko, a onda je pitao koliko imam. Rekla sam da mogu uplatiti 2.000 evra. Uplate su sve išle preko Vestern juniona, ali na četiri imena i prezimena. Adresa je uvek bila ista, u Kruševcu, kao i broj telefona - priča prevarena M. K.​


Uzimanje zlata

Pored novčanih sredstava, prevarant je iskoristio M. K. i za uzimanje zlata. Ona je poslala zlato putem autobusa, čak i zlato koje je trebalo da nasledi njena sestričina, a zbog toga se oseća prevarenom i van sebe.

Sumnja i prijava

Nakon što je prevarant tražio još novca i izbegavao susret u Zagrebu, M. K. je počela da sumnja u iskrenost lažnog monaha. Nakon što je shvatila da je prevarena, odlučila je da prijavi prevaru policiji u Zagrebu, ali ne očekuje previše pomoći od njih.

- Nakon toga je govorio da je imao predinfarktno stanje, da je u bolnici, da će se javiti kad se oporavi. Rekla sam mu da sam ogorčena i ljuta i da je on jedan običan prevarant koji me je doveo do prosjačkog štapa! Tražila sam da mi vrati zlato moje pokojne majke, nakon čega me je blokirao na Vocapu. Onda sam ga zvala preko običnog poziva i rekla da mi vrati zlato, a on mi je rekao da prvo moram da mu uplatim 400 evra! Kazala sam da para više nemam i da mogu platiti samo 100 evra, a on je samo uzviknuo: "Auuu!" - navodi M. K. i dodaje:

- Zvala sam ga i s fiksnog i tražila da mi vrati zlato, ali ništa. Totalno me je blokirao. Sada kad me pitate zašto sam mu uplaćivala novac, ne znam ni sama. Ni na kraj pameti mi nije bilo da je neko ko se predstavlja kao svešteno lice mogao biti prevarant. On ima ozbiljan glas, verovala sam da je ozbiljan!


Upozorenje drugima

M. K. je odlučna da upozori druge ljude na prevaru koju je doživela, te je čak pokušala da kontaktira prevaranta preko nove stranice "Magija ljubavne čarolije", ali i tu je doživela blokadu.

- Policija je upoznata sa ovim slučajem, prijavila sam ga 3. januara. Od njih ne očekujem nešto puno, jer kad sam ih pitala da li sarađuju s beogradskom policijom, rekli su mi: "Slabo." Moram naći način da prijavim to srpskoj policiji. Poslednji put sam se s njim čula 26. decembra, a na internetu se pojavila i stranica "Magija ljubavne čarolije", a na toj stranici je isti broj telefona koji se nalazi na stranici "Otac Akarije". Čak sam i preko te stranice poslala poruku da je prevarant i da mi vrati zlato, ali i tu dolazi do blokade.

Ovaj slučaj pokazuje kako lažna obećanja i prezentacija na društvenim mrežama mogu dovesti do ozbiljne prevare, te je važno da ljudi budu oprezni prilikom stupanja u kontakt sa osobama koje se predstavljaju kao duhovne ili vidovite ličnosti.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading