"BIO SAM OTAC JEDNOG POSEBNOG BIĆA, A TO JE ROBIN" Igor rasplakao region nakon godinu dana od smrti sina u zemljotresu u Turskoj

Autor:

Vesti

07.02.2024

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igor Pejković je odao počast svom sinu, opisujući ga kao plavokosog, vedrog dečaka koji je bio ljubav njihovog života.

"BIO SAM OTAC JEDNOG POSEBNOG BIĆA, A TO JE ROBIN" Igor rasplakao region nakon godinu dana od smrti sina u zemljotresu u Turskoj

Foto: Facebook

Porodica Pejković iz Srbije doživela je veliku tragediju pre godinu dana kada je njihov osmogodišnji sin Robin nastradao u razornom zemljotresu u Turskoj. Juče je širom regiona Hataj održan pomen za više od 53.000 žrtava ovog zemljotresa, a porodica Pejković se oprostila od svog malenog anđela.

U gradu Iskenderun, posle svete liturgije u pravoslavnoj crkvi, održan je pomen za Robina Pejkovića. Porodica, rodbina i prijatelji okupili su se na pravoslavnom groblju gde je dečakova večna kuća, a pomen je služio sveštenik Nikolaj Jusuf. Ova tužna ceremonija okupila je i Igorovu braću iz Srbije, koji su došli da se poklone svom Robinu.

- U Crkvi Svetog Save Robin je provodio svako Badnje veče i ložio badnjak - kazao je Igor Pejković juče.

Igor Pejković je odao počast svom sinu, opisujući ga kao plavokosog, vedrog dečaka koji je bio ljubav njihovog života. Robin je bio njihova sreća i ljubav, a njegova smrt ih je zauvek promenila. Ipak, Igor ističe da ih saznanje da smrt zapravo znači novi život čini jačim i hrabrijim.

- Imao sam najlepše zvanje: otac jednog posebnog bića, a to je Robin. Imao je srećan život i bezgraničnu ljubav. Putovao je sa mnom svuda gde me je posao vodio. Više od 200 puta je leteo avionom. Bio je pametno i lepo dete. Plavokos, vedar, pravi anđeo. I danas nemam reči kojima bih opisao našu nesreću. Jedino ljubav može nadvladati našu bol. A Robin je ljubav.

Pejković se zahvalio svim divnim ljudima koji su u za njegovu porodicu u najtežim trenucima učinili makar mali znak pažnje. U ponedeljak su dali i čitulju Robinu...

- Na pomenu su sa mnom u Iskenderunu bila i moja dva brata iz Srbije, Saša Joksimović i Nebojša Pavlović, koji su došli da se poklone njihovom omiljenom Robinu. Moj brat Aleksa nije mogao doći zbog privatnih obaveza kod kuće u Srbiji... Inače, prošle godine niko nije bio u mogućnosti da dođe na sahranu od rodbine i prijatelja iz Srbije zbog apokaliptične situacije koja je vladala posle zemljotresa. Tako da sam ove godine na prvu godinu od kada se Robin preselio u Carstvo nebesko, ovde sa mojom braćom i velikom i divnom rodbinom sa suprugine strane iz Turske - ispričao je Igor.

Igor i Sema Pejković su svoj život proveli putujući zbog Igorovog posla. Nakon Turske, njihov put ih je vodio do Amerike, gde je njihov sin Robin rođen, zatim do Rusije. Nakon povratka u Tursku, njihov život bio je ispunjen ljubavlju i planovima sve dok ih nije zadesila ova tragična sudbina.

- Saznanje da je smrt zapravo život meni i supruzi daje snagu da idemo dalje prema večnosti gde ćemo ponovo biti sa Robinom, gde ćemo se opet družiti, smejati, pričati naše fantastične priče - kaže on. - Ako sam nešto naučio u ovih godinu dana to je da nas sve čeka drugi svet i život u Carstvu nebeskom. U prethodnoj godini sam dobio dovoljno saznanja i potvrdu moje vere. Sa takvim saznanjem, nastavljam da živim hrabro i snažno. Život je samo trenutak, živeo ga osam ili 88 godina, a večnost nas sve čeka. Meni se ne žuri nigde, jer znam da je moj Robin uvek uz mene.

Igora je put iz Srbije, iz Kragujevca, odveo u Iskenderun, na obale Sredozemnog mora. Dobio je posao u jednoj evropskoj kompaniji. Tamo je ubrzo i upoznao svoju Semu, profesorku engleskog iz Iskenderuna. Kako se kompanija u kojoj je radio pomerala, tako je i njih kroz svet vodio put. Turska pa Amerika.

U Americi se rodio i njihov Robin u septembru 2014. godine. Kada je uveliko kotrljao svoje lopte, zakotrljao se i novi put zbog Igorovog posla. Nova adresa, Rusija, a posle izvesnog vremena vratili su se u Tursku, gde su nastavili život prepun ljubavi, sreće i planova. Velika podrška bila im je Semina porodica, posebno Robinova baka. Kada je dečak ušao u petu godinu, otac je ponovo morao na put. Posao ga je odveo u Meksiko, a majka i on ostali su u Iskenderunu. Robin je tu krenuo u školu i prepolovio drugi razred. Bili su u svom domu kada se snažno zatresao grad, u naručju majke Seme...

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading