INSISTIRAJU NA IGRANKAMA I SABORIMA: U mestu kod Ivanjice ima na stotinu NEOŽENJENIH MUŠKARACA - Meštani veruju da bi im OVO pomoglo!

Autor: D.B.

Vesti

30.01.2024

09:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokrenuli su inicijativu koja bi mogla da doprinese oživljavanju celokupnog područja.

INSISTIRAJU NA IGRANKAMA I SABORIMA: U mestu kod Ivanjice ima na stotinu NEOŽENJENIH MUŠKARACA - Meštani veruju da bi im OVO pomoglo!

Foto: Unsplash/ Nathan Dumlao

Na području Mesne zajednice Brezova, u ivanjičkoj opštini, živi čak stotinu neženja. Ovaj fenomen delom je posledica odlaska mladih u velike gradove u potrazi za boljim društvenim i socijalnim uslovima života, koji su, prema tvrdnjama meštana, u selima gotovo zamrli.

Borba protiv odliva mladih

Meštani koji su ostali u ruralnom području ivanjičke opštine smatraju da bi organizacija sabora, igranki i drugih dešavanja mogla značajno da doprinese smanjenju odliva mladih, kao i broja neženja. Oživljavanje ruralnih zajednica kroz različite kulturne i društvene događaje može biti ključno za zadržavanje mladih ljudi na selu.

Republika

Foto: pixabay.com

Burme

 


Infrastruktura i ekonomska situacija

Ipak, ključni faktor za opstanak i kvalitetniji život svih meštana ruralnih područja jeste unapređenje infrastrukture i pružanje podsticaja koji bi pozitivno uticali na ekonomsku situaciju. Ovo se posebno ističe kao važno s obzirom na odlazak mladih i smanjenje radne snage u selima.

Inicijativa za oživljavanje kraja

Meštani Brezove preduzimaju konkretne korake kako bi revitalizovali svoj kraj. Pokrenuli su inicijativu koja bi mogla da doprinese oživljavanju celokupnog područja. U saradnji sa lokalnom samoupravom, planiraju sprovođenje konkretnih projekata usmerenih ka unapređenju života u ruralnim zajednicama.

Midas - Nativno Internet oglašavanje


U narednom periodu, u dogovoru sa lokalnom samoupravom, pokušaće da sprovedu i konkretne projekte kako bi unapredili životni standard i stvorili bolje uslove za mlade i sve stanovnike ovog područja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading