ISPOVEST KSENIJE IZ NOVOG SADA KOJE JE PREŽIVELA KLINIĆKU SMRT: Kako sam videla onostrano i vratila se sa porukom!

Autor:

Vesti

24.01.2024

17:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ksenija Krkljuš: Ispovest žene koja je doživela kliničku smrt

ISPOVEST KSENIJE IZ NOVOG SADA KOJE JE PREŽIVELA KLINIĆKU SMRT: Kako sam videla onostrano i vratila se sa porukom!

Foto: jutjub/zlatno doba


Ksenija Krkljuš, sedamdesetogodišnja penzionerka iz Novog Sada, ima jednu neobičnu priču koja je obeležila njen život. Na prvi pogled obična žena, Ksenija je doživela kliničku smrt sa samo 13 godina, nakon operacije pupčane kile. Ova prekretnica je ostavila dubok utisak na nju, a njen opis iskustva "tamo" ostavlja bez daha.

Spasena mlekom Đorđa Balaševića

Ksenijina priča počinje još u detinjstvu, kada je kao beba spasila majka poznatog novosadskog kantautora Đorđa Balaševića. Sa samo šest meseci, dojila ju je komšinica, zajedno sa svojim sinom koji je postao Ksenijin "brat po mleku". Ovaj brat po mleku je upravo Đorđe Balašević, a žena koja ju je svojim mlekom spasla bila je upravo Đorđeva majka. Ova neobična veza dodatno obogaćuje Ksenijinu priču.


Iskustvo kliničke smrti

Kada je imala 13 godina, Ksenija je doživela kliničku smrt nakon operacije pupčane kile. Ona je opisala svoje iskustvo "tamo", gde je videla svetlost, livadu sa poljskim cvećem i osetila neopisiv mir i ljubav. Međutim, pre nego što je imala priliku da istraži ovo novo iskustvo, čula je strašni muški glas koji joj je naredio da se vrati, tvrdeći da nije još njeno vreme. Ovo iskustvo promenilo je Ksenijin pogled na život i smrt.

- Posle te operacije u 13. godini živela sam kao svako normalno dete... Odrasla sam u mnogoljudnoj porodici i bila sam prvo unuče među toliko odraslih i morala sam samo da slušam, nisam smela da vičem... a detinjstvo sam provodila sa svojim bratom po mleku s kojim sam maštala igrajući se u dvorištu i na tavanu... Bila sam inače nestašna i družila se sa dečacima - kaže Ksenija koja je potom opisala šta se dogodilo tokom operacije posle koje je umrla i doživela kliničku smrt.

- Ja za to nemam pisanih dokaza, odnosno i imam jer se na kliničkoj slici videla ravna linija, a svedok mi je za života bio moj ujak Laza Petrović, koji nažalost nije više živ a koji je tad radio na novosadskog hirurgiji... Jedini živi svedok mi je ujna koja je živa i koja je i dan-danas spremna da posvedoči da je tako bilo.. - rekla je tokom svog gostovanja pre nekoliko godina Ksenija.

Foto: jutjub/zlatno doba

Ksenijina ispovest

 

- Rekli su mi da mi je potpuno stalo srce i da je na aparatu bila ravna linija... Nikada nežu zaboraviti... Prošla sam kroz crni tunel i u tom trenutku ne vidim ja sebe tamo već samo belu svetlost koja je ogromna i neverovatnom brzinom izlazi iz tog tunela... Ja tamo nisam videla nikog a tamo najlepša livada s poljskim cvećem, najlepša koju sam u životu videla... Nema vetra a leluja se kao da je vetar, nebo je svetlo plavo a nema ni sunca, ni oblaka... Moram da kažem da nikad nisam osetila veću ljubav i veći mir a čula sam i kao neku tihu muziku, poj duše - opisuje Ksenija a onda potpuni obrt:


Povratak u život

Nakon što se probudila u bolničkoj postelji, Ksenija je doživela snažnu tugui osećaj zbog povratka u život. Osim toga, Ksenija tvrdi da je od tog trenutka postala izuzetno intuitivna i sposobna da reši mnoge životne situacije svojih kolega i poznanika.

- A odjednom je taj strašni muški glas vikao na mene da moram da se vratim i da nije još moje vreme... Šta ćeš ti tu, pitao me i rekla sam da sam stigla kući, uz neopisivu radost kao da sam završila domaći i srećna došla kući... Rekla sam nije mi vreme ali ja hoću da ostanem - priča Ksenija dodajući potom šta se dešavalo u bolnici dok je ona bila mrtva.

- Zovem se Ksenija ali nadimak mi je Nena... I dok sam bila mrtva ujak me šamarao, polivali su me vodom, šamarali me i ujak me zvao Nenac, Nenac, probudi se... Strašno se tad bio uplašio - rekla je Ksenija dodajući da joj je tata po rođenju dao i tajno ime Paraskeva za koje joj je tek kasnije rekao da ga uopšte ima i tad je zavetovao da nikom ne kažem dok on ne umre. Ksenija smatra i da u tom imenu Paraskeva ima nešto i da i ono ima udela u svemu onome što joj se izdešavalo u životu.

- Posle toga probudila sam se u bolničkoj postelji sa neopisivom tugom... Kad sam došla kući dogodila se jedna scena, nekakav porodični događaj za koji sam ja tačno znala šta će se potom desiti, kao deža vi...


Knjiga kao iskaz iskustva

Ksenija je svoje iskustvo odlučila da podeli sa svetom i napisala je knjigu o svojoj kliničkoj smrti. Ovo delo dodatno naglašava njenu želju da istraži i razume svoje iskustvo, kao i da pruži nadu i inspiraciju drugima.

Ova neobična priča Ksenije Krkljuš ostavlja nas da se zapitamo o životu, smrti i onome što može da nas očekuje "tamo". Njeno iskustvo izlaska iz kliničke smrti ostavlja snažan utisak i podstiče nas da razmišljamo o dubljim pitanjima života i smrti.

(Pink)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading