POZNATA VODITELJKA OBJAVILA CRNU LISTU GINEKOLOGA! Optužuje ih za akušersko nasilje širom zemlje! (VIDEO)

Autor:

Vesti

23.01.2024

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danima objavljuje imena doktora.

POZNATA VODITELJKA OBJAVILA CRNU LISTU GINEKOLOGA! Optužuje ih za akušersko nasilje širom zemlje! (VIDEO)

Foto: Shutterstock

Danima Srbiju potresa slučaj mlade majke Marice Mihajlović koja je optužila doktora Marka Maksimovića za smrt svoje tek rođene ćerke, ali i za akušersko nasilje koje je na porođaju doživela.

Nakon njenog horor iskustva sa porođaja, javile su se brojne žene koje su doživele istu ili sličnu sudbinu. Podržala ju je i Jelena Ivković, kojoj je sin, zbog nagnječenja i oštećenja mozga tokom porođaja, preminuo u Novom Sadu pre 15 meseci.

Poznata voditeljka Ana Mihajlovski danima, nakon ovog slučaja, objavljuje imena doktora za koje tvrdi da su nad porodiljama vršili akušersko nasilje u porodilištima širom naše zemlje.

Na njenim profilima na društvenim mrežama danima se govori o ovoj temi, a kako navodi, kontaktirala je sa mnogim ženama u Srbiji i prenosi njihova iskustva.

Spisak koji je objavljivala možete pogledati OVDE.

Portal Republika napominje da za ove optužbe nema dokaze.

Podsećamo i da su Marica Mihajlović i njen suprug Danijel Novakov danas preuzeli obdukcioni nalaz u kome je potvrđena priča koju je porodilja ispričala medijima, a kasnije i policiji.

- Smrt bebe je nastupila zbog nasilnog porođaja, Eleni je nagnječena i glava -  otkrila je Marica, prenosi Telegraf.

Opisuje se ceo tok događaja, a zaključak sudskih obducenata prenosimo u celosti:

- Na osnovu kliničkog toka i prispelog obdukcionog nalaza mišljenja smo da je do nepovoljnog ishoda došlo usled teške perinatalne asfiksije ploda i masivne aspiracije mekonijuma, te posledičnog nastanka bilateralnog pneumotoraksa, te bilateralne suprarenalne hemoragije. Verifikovano je i prisustvo subgalealnog hematoma - kazala je za isti portal.

BONUS VIDEO:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Nina

23.01.2024 19:10

Batine su iz raja izašle!!!

Sram vas bilo

24.01.2024 09:40

Sto sada objavljujete imena i prezimena bez presude i bilo cega drugog. Napisali ste da je smrt nastupila zbog gutanja plodove vode. Nagnjecenje glave nastupa zbog koriscenja forcepsa u takvim kriznim situacijama. Bez presude sudite. Nadam se da cete svima tako panibsebi.