ALJKAVOST NATERALA AVION ZA BERLIN DA SE VRATI U BEOGRAD POSLE SAMO NEKOLIKO MINUTA: Besana noć putnika "Vizera" zbog jednog kofera

Autor:

Vesti

19.01.2024

18:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Avion kompanije "Vizer" poleteo je u sredu iz Beograda za Berlin, ali je stigao do Titela i vratio se na Aerodrom "Nikola Tesla", kažu tviteraši i dodaju da su putnici potom pretrpeli maltretiranje tokom cele noći.

ALJKAVOST NATERALA AVION ZA BERLIN DA SE VRATI U BEOGRAD POSLE SAMO NEKOLIKO MINUTA: Besana noć putnika "Vizera" zbog jednog kofera

Foto: Shuterstock

Peđa Vučetić objavio je na Tviteru da se "Vizerov" let W64009 BEG-BER vratio na beogradski aerodrom neposredno posle poletanja zbog bizarnog razloga.

- U avion je ukrcan prtljag s drugog leta, što je ustanovljeno tek po poletanju aviona za Berlin koji je, inače, u startu kasnio dva časa. Pošto aerodrom Berlin kasno uveče nije mogao da primi let, odleteli su tek sledećeg jutra u 6.50 drugim avionom koji je stigao iz Budimpešte samo da odradi taj let. Moram priznati da za ovako nešto nikada nisam čuo, ovo je veliki propust "Vizerovog" aerodromskog hendlera na beogradskom aerodromu, kompanije "SkyPartner" - objavio je tviteraš Peđa Vučetić.


Tako su putnici proveli noć na beogradskom aerodromu zbog pogrešno ukrcanog kofera. To je potvrdio tviteraš Aleksandar Ćirović, koji je objasnio da je bio na tom letu i da je na čekanje aviona dodato još dva sata na pasoškoj kontroli.


- Otkazan je let "Vizera" za Berlin jer su gospoda zamenila kofere. Biće sutra, a ne znaju kada - tvitnuo je Ćirović još dok je čekao na aerodromu.
Javila se i tviterašica Jovaniška, čiji je brat bio na tom letu.


- On ne veruje u priču da su ih zaista vratili zbog zamene prtljaga. U svakom slučaju, poslali su ih kući, pa su ih u toku noći zvali na let ponovo - napisala je Jovaniška.
Aleks Krstanović, očito upoznat s problematikom, objasnio je da je ovo stravičan bezbednosni propust jer se avion nikad ne otprema s putnicima čiji prtljag nije u avionu.
- Naravno, to je pre svega da bi se sprečilo da nečiji prtljag s eksplozivnom napravom eventualno dospe u drugi avion. Kada nekog skidaju s leta, obavezno mu vade i prtljag iz aviona baš zbog toga - napisao je Krstanović.


"Vizer" se sam nije oglasio o ovom slučaju. Srpskom telegrafu niko se nije javio ni na jedan dostupan broj telefona "Vizera".


PRTLJAG S DRUGOG LETA NIKAD SE NE UTOVARUJE ZA SLUČAJ DA JE U NJEMU EKSPLOZIV


Profesionalcima se dešava jednom u 25 godina


U raspravi su učestvovali i tviteraši iz branše.
- Dakle, u celom lancu rukocanja prtljagom od čekina do utovara niko nije primetio da se tegovi ne slažu. Za 25 godina pamtim samo nekoliko takvih slučajeva, ali to je bilo davno, kad smo u samo dva sata imali tri leta za Dubrovnik i Split, pozicija do pozicije - prisetio se tviteraš Meverik Tom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Nada

20.01.2024 08:40

Prtljag nema veze sa Wizz air-om jer se komapnije time ne bavi. Kriva je sruga kompanija koja se bavi prtljagom. Inace,.pre.mesex dana amo sledeli u Bg iz Nice i cekali amo.kofwre na pogresnom.meatu jer jw bilo pogresno obelezenom nije wizz air to organizovao nego ta druga kompanija. Aami putnici au shvatili da.koferi izlaze ne drugom.mestu.