ŠOKANTNO! Srpski meteorolog tvrdi da su klimatske promene lažiranje? Užasna teorija zavere

Autor:

Vesti

16.01.2024

20:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski meteorolog Nedeljko Todorović tvrdi da populacija polarnih medveda nije ugrožena klimatskim promenama, već da je njihov broj zapravo porastao.

ŠOKANTNO! Srpski meteorolog tvrdi da su klimatske promene lažiranje? Užasna teorija zavere

Foto: printscreen/RTS, Shutterstock

Nedeljko Todorović o zimi

 On ističe da je populacija polarnih medveda sada negde između 35 do 40 hiljada, u poređenju sa prethodnih 10 hiljada pre 50 godina. Todorović takođe osporava tvrdnje o nestanku polarnih medveda zbog topljenja arktičkog morskog leda, ističući da su takve priče zapravo zloupotreba emocija naroda.

- Populacija polarnih medveda je bila negde oko 10.000. Ljudi su počeli da broje, pošto su ih mnogo ubijali, bilo ih je negde od osam do 10 hiljada. Sada kad se pogleda, njihova populacija iznosi negde oko 35 do 40 hiljada, a priča se da im promene škode i da će da izumru, pa se ja pitam kako će oni sa povećanjem temperature da nestanu kad ih ima četiri puta više nego pre 50 godina - objašnjava Todorović, pa zaključuje:

- Znači zloupotreba emocija naroda! Da oni privole da će klimatske promene da unište životinje, koje će da izumru, ali ne zbog klime, nego čovekovog nemara, to jest pohlepe. Kad su uveli zabranu lova na medvede, njihova poluacija je skočila 3-4 puta. Tako je i u Africi sa slonovima i nosorozima. Kada neko u nauci nema objašnjenja za nešto što se dogodilo, on samo zalepi etiketu "to je zbog klimatske promene". Te priče služe da bi se građani širom sveta pripremili da će doći do ne znam kakve promene klime - opet pojašnjava Todorović.


Upozorenje naučnika o mogućem nestanku polarnih medveda

Međutim, svetska nauka iznosi drugačije stavove. Naučnici upozoravaju da bi topjenje arktičkog morskog leda moglo dovesti do nedostatka hrane i smanjenja reproduktivne sposobnosti polarnih medveda već u narednih 20 godina. Takođe, istraživanja pokazuju da bi, ukoliko emisija gasova koji proizvode efekat staklene bašte ostane na sadašnjem nivou, veliki broj polarnih medveda mogao nestati do 2100. godine.

Uticaj klimatskih promena na polarnog medveda

Vođa naučnog tima organizacije Polar Bears International, dr Stiven Amstrop, ističe da će prvo biti ugroženi mladunci polarnih medveda, zbog nedostatka hrane prouzrokovanog topljenjem leda. On naglašava da bi smanjenje populacije polarnih medveda moglo dovesti do njihovog isčezavanja na pojedinim lokacijama već u narednih 20 godina.

Teorije i stavovi srpskog meteorologa

Nedeljko Todorović se suprotstavlja ovim tvrdnjama, ističući da su klimatske promene zapravo prevara. On osporava ulogu ugljendioksida u povećanju temperature, tvrdeći da je vodena para dominantni faktor koji diktira vremenske prilike i temperaturu. Takođe, on odbija da bude upućen u isti koš sa "lažnim meteorolozima" i ne želi da komentariše svoje stavove o klimatskim promenama.

(Telegraf)r


BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
јелена

17.01.2024 13:25

Svako poštovanje za zauzimanje stručnog stava, a ne povođenje za lažnim, geopolitičkim istrukcijama Davoske "elite"!