MESTO RAJAC NADOMAK BEOGRADA KRIJE HIT PRIČU! Bračni par se sa vrelog kontinenta doselio u srce Srbije, A KADA ČUJETE čime se bave.... UPOZNAJTE TITA I JOVANKU (FOTO)

Autor: D.B.

Vesti

16.01.2024

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njih dvoje su prava inspiracija!

MESTO RAJAC NADOMAK BEOGRADA KRIJE HIT PRIČU! Bračni par se sa vrelog kontinenta doselio u srce Srbije, A KADA ČUJETE čime se bave.... UPOZNAJTE TITA I JOVANKU (FOTO)

Foto: RINA

 

U malom mestu Rajac, udaljenom svega sat vremena vožnje od prestonice, krije se prava egzotika kako u prirodi, tako i u kuhinji jednog lokalnog restorana. U tom mestu živi i radi neobičan dvojac - Edit Čidora, poznatija kao Joka, i Inosent Mupandira, čiji su nadimci Tito i Jovanka.


U susret srpskim specijalitetima

Tito, poreklom iz Zimbabvea, već godinu dana radi u restoranu na Rajcu. Iako je prvobitno dobio nadimak po čuvenom jugoslovenskom predsedniku, Tito se brzo uklopio među meštane, a i gosti ga rado prihvataju. Njegova supruga Jovanka, takođe iz iste afričke zemlje, brzo je savladala tajne srpske kuhinje i sada sprema sarmu, čorbu, musaku i druge domaće specijalitete sa istim umećem kao i domaćice iz Srbije.
Uživanje u snegu i gostoprimstvu

Iako su prvobitno mislili da će im biti hladno, Joka i Tito su se zaljubili u sneg koji ovde pada, a posebno su oduševljeni gostoprimstvom meštana. Redovni gost restorana na Rajcu, Damjan Babić, ističe da su ovo dvoje divni ljudi koji doprinose pozitivnoj atmosferi u ovom prelepom mestu.

Rajački konaci - domaća atmosfera i mir

"Rajački konaci" su postali popularno odredište za odmor i uživanje u prirodi. Sa sedam apartmana i dva vajata, pružaju udoban smeštaj za posetioce, a domaća hrana i srdačnost osoblja čine boravak ovde zaista prijatnim iskustvom. Domaćini ističu da se trude da izađu u susret željama gostiju i da su Joka i Tito neizmerno doprineli radu ovog mesta svojim trudom i vrednoćom.

Tito - umetnik iz Afrike

Pored svog posla u restoranu, Tito se ističe i kao samouki slikar. Za novogodišnje praznike, ukrasio je prozore restorana, pokazujući svoj talenat i ljubav prema slikarstvu. Pre dolaska u Srbiju, Tito je radio na ranču u Africi, gde se bavio slikanjem životinja i bio barmen. Njegova supruga Jovanka je takođe sticala iskustvo u kuhinji, gde je bila šefica pre nego što su odlučili da započnu svoju avanturu u Srbiji.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading