FENG ŠUI TAKO KAŽE! Evo kada je pravo vreme da RASKITITE JELKU - Ako to ne uradite do OVOG DATUMA, teraće vas maler!

Autor: D.B.

Vesti

14.01.2024

08:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema feng šui principima, 12 dana posle Božića, odnosno do 18. januara, trebalo bi ukloniti sve novogodišnje ukrase.

FENG ŠUI TAKO KAŽE! Evo kada je pravo vreme da RASKITITE JELKU - Ako to ne uradite do OVOG DATUMA, teraće vas maler!

Foto: Shutterstock

Iako se čini da je Nova godina nedavno prošla, postavlja se pitanje - kada je pravo vreme da se raskiti novogodišnja jelka? Mnogi će zadržati novogodišnju dekoraciju u kući sve do februara, ali prema feng šui principima, to možda i nije najbolja ideja.

Feng šui pravilo

Prema feng šui principima, 12 dana posle Božića, odnosno do 18. januara, trebalo bi ukloniti sve novogodišnje ukrase. Razlog za ovakvo pravilo leži u ideji da sve što je "obavilo" svoj posao treba ukloniti iz kuće. Nova godina je prošla, praznici su iza nas, i prema feng šuiju, vreme je da se fokusiramo na budućnost.

Različita mišljenja

Ipak, postoji različita praksa među ljudima. Dok neki pridaju veliki značaj feng šui pravilima, drugi uživaju u produženju prazničnog duha i žele da zadrže ukrase što je moguće duže. Psiholozi čak ističu da ranije ukrašavanje doma budi osećaj sreće, topline i uzbuđenja, te smanjuje teskobu i stres.

Dakle, kada je pravo vreme za raskićavanje jelke? To zavisi od pristupa svakog pojedinca - da li će se pridržavati feng šui pravila i ukloniti ukrase do 18. januara ili će produžiti praznični duh u svom domu. U svakom slučaju, važno je da odluka bude u skladu sa željama i potrebama domaćinstva.

Podsetimo, ono što je ove godine svima zapalo za oko je činjenica da su građani Srbije kuće, dvorišta i stanove okitili i pre početka decembra. 

VIDEO BONUS: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dzo Panajotovic

14.01.2024 17:00

Nisam znao da Feng Sui poznaje Bozic kao neku vremensku odrednicu??? i to jos 12 dan od bozica, mozda katolickog ili ste nesto pomesali? BIce da samo dobro lupetate.