UMRO GORDON BARDOŠ: Amerika tuguje za srpskim stručnjakom za politički rizik

Autor:

Vesti

13.01.2024

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekspert za Jugoistočnu Evropu preminuo od srčanog udara

UMRO GORDON BARDOŠ: Amerika tuguje za srpskim stručnjakom za politički rizik

Foto: printskrin


Gordon Bardoš, predsednik organizacije za procenu političkog rizika SEECOM, preminuo je u Sjedinjenim Američkim Državama u 61. godini od posledica srčanog udara. Rođen je u Sent Luisu, u američkoj državi Misuri, u porodici koja se doselila iz Srbije.

Obrazovanje i profesionalna karijera

Bardoš je diplomirao, magistrirao i doktorirao političke nauke na Univerzitetu Kolumbija. Bio je pomoćnik direktora "Hariman" instituta na istom univerzitetu od 2001. do 2011. godine, a prethodno je radio kao programski službenik na istom mestu od 1998. do 2001. godine. Takođe, bio je izvršni direktor Asocijacije za proučavanje nacionalnosti (ASN) i konsultant Fridom hausa za Balkan.

Angažman na Balkanu

U periodu od 1996. do 1997. godine, Gordon Bardoš je radio kao politički savetnik i glavni lingvista u Kombinovanoj združenoj radnoj grupi za informativnu kampanju NATO-a u Sarajevu. Kao ekspert za Jugoistočnu Evropu, često je komentarisao balkanska pitanja za svetske medije i boravio u Srbiji, učestvujući na brojnim političkim forumima i konferencijama.

Ostavio je značajan trag u oblasti političkih nauka i bio je cenjeni stručnjak za Jugoistočnu Evropu. Njegova smrt je ostavila prazninu u akademskoj i političkoj zajednici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading